Sosyal Medya

Ekonomi

Yerli otomobil için Malatya’dan ‘bedelsiz arsa’

Yerli otomobil üretimi için Malatya sanayisinin gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, talep gelmesi halinde bedelsiz arsa tahsisine de hazır olduklarını ifade etti.



Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün yerli otomobil üretimine talip olunması konusunda "Åžehirleri yarıştıracağız" açıklaması üzerine birçok ilde oda, belediye baÅŸkanları ve valiler harekete geçti.
 
Malatya, Vagon Onarım Fabrikası amacıyla inşa edilen ancak şu anda kullanılmayan dev tesis başta olmak üzere, bölgenin en büyük organize sanayi bölgesiyle de yerli projeye talip.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, günden güne büyüyen ekonomisi ve huzurlu yapısıyla ücretsiz yer temin etmek suretiyle bu önemli projeye talip olduklarını açıkladı.
 
Yerli otomobil için iller Facebook'tan seferber oldu
 
GeçtiÄŸimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ‘Lojistik Merkez yapılması için anlaÅŸtık’ dediÄŸi devasa Vagon Onarım Fabrikası’nın yerli otomobil üretimi için aday gösterilmesi Malatyalıları heyecanlandırdı. 500 bin metrekarelik alanı ve her türlü hazır alt yapısıyla yerli oto üretimi için uygun görülen fabrika, ÅŸehre yakınlığı, ulaşım ve konaklama gibi artılara da sahip. 1989 yılından beri atıl vaziyette bekletilen fabrika tesisi ve boÅŸ alan kullanılacağı günü bekliyor.
 
Yerli otomobil üretimi için Malatya sanayisinin gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirten MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, talep gelmesi halinde bedelsiz arsa tahsisine de hazır olduklarını ifade etti.
 
“Bedava yer vermeye de hazırız”
 
Yerli otomobil üretimi için Malatya’nın her ÅŸeyiyle uygun bir il olduÄŸunu belirten Erkoç, “Türkiye’de 5 tane babayiÄŸit çıktı. Türkiye’de yerli otomobil’in gerçekleÅŸtireceÄŸini ve 2021 yılı itibari ile satışa sunulacağını ifade ettiler. Ä°nÅŸallah ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sunacak. Biz de Malatya olarak onun ticari alt yapısını, sanayi alt yapısını geliÅŸtiren bir kentiz, huzur kentiyiz. Bölgeler arasında geliÅŸmiÅŸliÄŸi göz önüne alarak bu otomobil fabrikasının bazı bölümlerinin alt yapısını oluÅŸturan illerin de içerisinde olması bizi son derece mutlu eder Malatya olarak. Biz yer vermeye hazırız, yeter ki gelsinler. Bu noktada Malatya Ticaret Sanayi olarak bu iÅŸe gönüllüyüz, hazırız. Bedava yer vermeye de hazırız. Ä°fade ettiÄŸim gibi ticaret alt yapısını geliÅŸtiren bir kent bu nokta da Malatya üzerine düşen bütün fedakarlıkları biz yerine getiririz. ” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.