Sosyal Medya

Genel

Bu müze Türk sinemasının tarihine ışık tutacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstiklal Caddesi'ndeki Atlas Pasajı'nda, Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi kurulması için uygulama projesinin tamamlanmasını planlıyor.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk sinemasınını tarihine ışık tutmak üzere İstiklal Caddesi'nde yer alan Atlas Pasajı'nda, Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi kurulması için uygulama projesinin tamamlanmasını planlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018 yılı bütçe kitapçığında, Sinema Genel Müdürlüğünün hizmetleri ve hedeflerine yer verildi. Genel Müdürlük, İstiklal Caddesi'nde yer alan Atlas Pasajı'nda Ulusal Film Arşivi ve Sinema Müzesi'nin kurulması için uygulama projesinin tamamlanması ve restorasyon sürecinin başlatılmasını hedefliyor. Müzeyle, Türk sinemasının tarihine ışık tutması amaçlanıyor.

TÜRKİYE FİLM ÇEKİMİ MERKEZİ HALİNE GELECEK

Genel Müdürlük, Türkiye'yi film çekim merkezi haline getirmeyi, film turizmine katkı sağlamayı ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye erişimini kolaylaştırmayı da hedefliyor.

Bu çerçevede, şehir ve şehir içindeki bölgesel mekanların, mekanların iklim, lojistik, mimari gibi özelliklerinin, bu mekanlara ilişkin örnek ve videoların, fotoğrafların, daha önce bölgede çekilen film bilgilerinin, yapım şirketlerinin, donamım firmalarının, plato bilgilerinin, ilgili mevzuat ve teşvik bilgilerinin yer aldığı bir web portalı hazırlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.