Sosyal Medya

Güncel

Yazar Dücane Cündioğlu denizde intiharı son anda önledi

Yazar Dücane Cündioğlu'nun Bostancı’dan Büyükada’ya gitmekte olan motordan Boğaz'a atlayarak intihar girişiminde bulunan bir adamı son anda kurtardığı ortaya çıktı.



Twitter'da Hüseyin Amanet adlı bir kiÅŸi, yazar Dücane CündioÄŸlu'nun ada motorunda intihar etmek isteyen bir kiÅŸinin ardından tayfadan biriyle birlikte denize atladığını, ite çeke bu kiÅŸiyi balıkçı kayığına taşıdığını aktardı. 

Twitter'da @huseyinamanet adlı kullanıcının denizin ortasında yaşananlara ilişkin verdiği bilgiler aynen şöyle:

Bugün çok ilginç bir olay yaÅŸadım: Dücane Hoca'yla birlikte 15.50 Ada motoruyla Bostancı’dan Büyükada’ya giderken denizin ortasında adamın biri intihar amacıyla denize atladı. Motor adamı aramak için geri döndü.

Adam denizde batıp çıkarken bir de ne göreyim, bir tayfanın ardından Dücane Hoca da (Cündioğlu) denize atlamasın mı? İkisi su yutmaktan ölmek üzere olan adamı ite çeke, oraya gelen bir balıkçı kayığına taşıdılar. (Motorda Adalar Emniyet Amiri de vardı. Hastahaneden gelen bilgiye göre adam kurtulmuş.) Kaderde bunu görmek de varmış, hakikaten inanılmaz bir sahneydi. Görüntü alamadığım için çok üzgünüm, kaydeden birkaç kişi vardı, inşaallah ellerindeki kaydın kıymetini bilip de yayımlarlar.

Bu arada Hoca'nın 17 Kasım 2014'te by pass ameliyatı geçirdiğini hatırlatırım. Duyduğuma göre intihara teşebbüs eden adam Rus'muş.

'KÄ°M OLSA BUNU YAPARDI'

Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada olayı anlatan Cündioğlu, 'Kim olsa bunu yapardı' dedi, şunları söyledi:

"15.50 motorunda normal bir yolculuk yaparken bir koşturma duydum. "Atladı" diyenler oldu, telaşla motorun kıyısına koşanlar oldu. Ben de herkes gibi motorun önüne geldim. O sırada motor 180 derece tornistan yaptı. 40-50 yaşlarında bir adam kendini denize atmıştı. Adama simit attılar tutamadı, ellerini bırakıp batıp çıkmaya başladı. Morarıyordu. Ben de atlamak için ayakkabımı ve üzerimi çıkarmaya başladım. O sırada motor personeli denize atladı. Ancak ikisi birlikte batıp çıkmaya devam etti, gücü yetmiyordu. Adam gözümüzün önünde ölüyordu. Ben de atladım, adamı tutmaya suyun üzerinde tutmaya çalıştım. Öldü zannettim. Ağzından köpükler gelmeye başladı. O sırada bir balıkçı kayığı yaklaştı bir yandan da sahil güvenlik motoru geldi. Tüm bunlar saniyeler içerisinde gerçekleşti. Adamı sahil güvenlik motoruna çıkarttık. Ben balıkçı kayığına çıktım, oradan tekrar motora geçtim."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.