Sosyal Medya

Güncel

Ahmed Bahr: Direnişin silahına bağlıyız

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Bahr, 'Direniş seçeneği, toprağımızı özgürleştirme ve hakkımızı geri almanın en kestirme yoludur' dedi.



Gazze'nin Seyyid HaÅŸim Camiinde hutbe veren Filistin Parlamentosu BaÅŸkan Yardımcısı Ahmed Bahr, direniÅŸ silahının hakkı geri almak ve iÅŸgal altındaki toprakları kurtarmak için meÅŸru bir silah olduÄŸunu belirterek, silahlı mücadelenin uluslararası kanunların güvence aldığı bir hak olduÄŸunu ifade etti.

Bahr hutbesinde, Gazze'ye uygulanan ambargonun, elektrik kesintisinin ve memur maaşlarının ödenmemesinin temelinde Gazze'nin direnişin meşru silahına bağlı kalmasının yattığını kaydetti.

"DİRENİŞ SEÇENEĞİ HAKKIMIZI GERİ ALMANIN EN KESTİRME YOLUDUR"

Bahr verdiÄŸi hutbede, Hamas hareketinin halkın maslahatı doÄŸrultusunda uzlaşıyı gerçekleÅŸtirmek ve bölünmeyi sonlandırmak için yol almaya devam ettiÄŸini hatırlatarak, “DireniÅŸ seçeneÄŸi, toprağımızı özgürleÅŸtirme ve hakkımızı geri almanın en kestirme yoludur.

Barış görüşmelerinin baÅŸarısızlığı karşısında etkinliÄŸi ve baÅŸarısı ortaya çıkan direniÅŸ seçeneÄŸi etrafında toplanmamız gerekir. Ä°ÅŸgalci sadece güç dilinden anlıyor” dedi. Filistinli gruplara da çaÄŸrıda bulunan Bahr, Filistin halkının birinci düşmanı olan Siyonist iÅŸgalciye karşı birlik olmalarını ve halkın direniÅŸine destek vermelerini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.