Sosyal Medya

Güncel

CIA, Usame Bin Ladin'in bilgisayarından çıkanları paylaştı

CIA 2011'de Usame Bin Ladin'in Pakistan'daki evine düzenlenen baskında ele geçirilen dosyalardan 470 binini kamuyla paylaştı



CIA’dan yapılan açıklamada, CIA Direktörü Mike Pompeo’nun belgeleri, 'ÅŸeffaflığı ve kamunun El Kaide ile eski lideri hakkında bilgi sahibi olmasını' saÄŸlamak üzere kamuyla paylaşılması talimatı verdiÄŸi belirtildi.

Bin Ladin'in Pakistan'ın Abbottabad ilçesindeki evinde ele geçirilen belgelerin bir kısmının Mayıs 2015, Mart 2016 ve Ocak 2017’de Ulusal Ä°stihbarat Direktörlüğü tarafından kamuyla paylaşıldığı hatırlatılan açıklamada, bugünkü paylaşımın da 2014 Ä°stihbarat Yetkilendirme Yasası kapsamında yapıldığı kaydedildi. Belgelerin ses, resim, belge, görüntü ve yazılım iÅŸletim sistem dosyalarından oluÅŸtuÄŸu ve üzerinde oynanmaması için deÄŸiÅŸtirildiÄŸi belirtildi.

BELGELERÄ°N ARASINDA 'GÃœNLÃœK' DE VAR

Dosyalarda, Bin Ladin'e ait bir günlük ve 180 bin adet belge olduÄŸu belirlenirken aralarında konuÅŸma pratikleri, El Kaide tarafından çeÅŸitli amaçlarla alınmış ses kayıtları ve resimlerden oluÅŸan 79 bin sesli ve görsel kayıt bulunduÄŸu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, Bin Ladin'in oÄŸlu Hamza bin Ladin'in gençlik yıllarına ait görüntüler, Bin Ladin’in konuÅŸmaları ve El Kaide propagandasının da bulunduÄŸu 10 bin adet görüntünün de bugün kamuyla paylaşıldığı bildirildi.

BİRÇOK BELGESEL VAR

Telif hakkı nedeniyle açıklanmayan dosyalar arasında Karınca, Batman Gotham Şövalyesi, BBC Büyük Yaban Hayatı Anları, Usame Bin Ladin Biyografi, Arabalar, Küçük Piliç, CNN Sunar: Dünyanın En Çok Aranan Ä°smi, Son Fantezi VII, Yarının Kahramanları gibi belgesel ve filmlerin yanı sıra Buz Devri Dinozorlar Åžafağı gibi filmler ve National Geographic'e ait birçok belgesel bulunduÄŸu kaydedildi. Açıklanan dosyalara, https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/ adresinden ulaşılabiliyor. Usame Bin Ladin, 2011'de ABD Özel Kuvvetlerinin Pakistan’ın Abbottabad ilçesindeki evine düzenlediÄŸi baskında ölü ele geçirilmiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.