Sosyal Medya

Dünya

İran'dan açıklama: Sınırlı tutacağız

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Caferi, son günlerde ABD ile tartışma konusu olan ülkesinin füze kapasitesini iki bin kilometre menzille sınırlı tutacaklarını açıkladı.



Tahran'da düzenlenen Terörsüz Dünya baÅŸlıklı toplantının ardından gazetecilere konuÅŸan Ä°ran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, füze kapasitelerini arttırabilme imkânlarının olduÄŸunu ancak bunu yapmayacaklarını söyledi.

Caferi, "Ãœlke liderinin belirlediÄŸi politika doÄŸrultusunda füze kapasitemizi iki bin kilometreyle sınırlı tutuyoruz. Bunun üzerine çıkma imkânımız var ancak bu mesafe bizim için yeterlidir, çünkü ABD'nin bu menzil içinde yoÄŸun bir varlığı var ve kolaylıkla onlara yıkıcı karşılık verebiliriz." dedi.

TASARI KABUL EDÄ°LDÄ°

ABD Temsilciler Meclisi, cuma günü İran'ın uzun menzilli balistik füze programı konusunda ikiye karşı 423 oyla yeni yaptırım öngören tasarıyı kabul etmişti.

ABD'nin aldığı bu karara önceki gün yaptığı bir konuşmada tepki gösteren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, " Füze üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz " demişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.