Sosyal Medya

YaÅŸam

Kuşu kurtaran çobanın elleri kesildi

Ağrı'da elektrik teline kanadı takılan kuşu kurtarmak isterken, akıma kapılan çoban 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir'in elleri kesildi.



AÄŸrı'nın Diyadin ilçesine baÄŸlı Günbuldu Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, köyde çobanlık yapan Ramazan TaÅŸdemir, her sabah olduÄŸu gibi yaylada hayvanları otlatırken, bir kuÅŸun kanadının elektrik teline takıldığını ve kurtulmak için çırpındığını gördü.

AKIMA KAPILDI

Hemen direğe çıkıp, kuşu takıldığı telden kurtaran Taşdemir, direkten inerken, belindeki su matarası yüksek gerilim hattına değince akıma kapıldı.

Direkten düşmek üzereyken, ayağı demire takılan ve telleri tutan Taşdemir'in iki elinde de yanıklar oluştu. Yaklaşık 1.5 saat telde asılı kalan Taşdemir, olay yerine çağrılan TEDAŞ ekiplerince direkten indirildi.

Kuşu kurtaran çobanın elleri kesildi

Ambulansla önce AÄŸrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan TaÅŸdemir, burada yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiÄŸi Erzurum'daki Bölge EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nin Yanık Merkezi YoÄŸun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

AMELÄ°YATA ALINDI

Doktorların, genç yaÅŸta sakat kalmaması için büyük uÄŸraÅŸ sarf ettiÄŸi TaÅŸdemir, ameliyata alındı. Anne Fatma ve baba Mehmet TaÅŸdemir ile çobanın kardeÅŸleri ve akrabaları, ameliyathane önünde, gözyaÅŸları içinde bekledi.

Kuşu kurtaran çobanın elleri kesildi

Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası TaÅŸdemir'in üçüncü derece yanık elleri, dirsek altından kesildi. Yanık Servisi Bölümü Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk, "Her iki el de çok kötü durumdaydı. Genç yaÅŸta sakat kalmaması için çok uÄŸraÅŸ verdik; ama yapacak baÅŸka bir ÅŸey kalmamıştı ve ameliyatla her iki elini de dirsek altından kesmek zorunda kaldık." dedi.

"KUÅžUN KANADINI KURTARIRKEN, KENDÄ°SÄ° KANATSIZ KALDI"

Ameliyathane önünde oÄŸlunu bekleyen 5 çocuk annesi TaÅŸdemir, "Yavrum, kolsuz, kanatsız kaldı" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi. OÄŸlunun bugüne kadar bir karıncayı bile incitmediÄŸini söyleyen TaÅŸdemir, "Çobanlıkta son günüydü. Ä°stanbul'a gidecekti; ama olmadı. KuÅŸun, elektrik teline takılan kanadını kurtarırken, kendisi kolsuz, kanatsız kaldı. Ölene kadar ben, kendisine kol kanat olurum; ama onu zor bir yaÅŸam bekliyor." diye konuÅŸtu.

Kuşu kurtaran çobanın elleri kesildi

OÄŸlu sakat kaldığı için çok üzgün ve çaresiz olduÄŸunu söyleyen 53 yaşındaki baba TaÅŸdemir ise "Hastanedeki tüm doktorlar, oÄŸlum için seferber oldu; ama kurtaramadılar. OÄŸlumun yaraları, çok derindi. KemiÄŸi bile yanmıştı. Artık bu ÅŸekilde yaÅŸamaya çalışması için elimizden geleni yapacağız." dedi

Kuşu kurtaran çobanın elleri kesildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.