Sosyal Medya

Güncel

TSK'dan İdlib’de ikinci hamle: Uyarı broşürü atıldı

İdlib’de ilk gözlem noktasını oluşturan TSK’nın ikinci gözlem noktası için Afrin sınırındaki Kafr Bassin köyünü inceledi.



Ä°dlib’de iki hafta önce TSK tarafından ‘1 Numaralı Gözlem Noktası’nın oluÅŸturulmasının ardından TSK’nın Ä°dlib planı dahilinde yeni kontrol noktaları oluÅŸturma çalışmaları devam ediyor. TSK heyetinin önceki gün ‘2 Numaralı Gözlem Noktası’nı oluÅŸturmak için Halep kuzeybatısındaki Kafr Bassin köyünde incelemelerde bulunduÄŸu öğrenildi. TSK heyetinin terör örgütü PKK’nın Suriye Kolu YPG’nin kontrolü altındaki Afrin ile Ä°dlib sınırında bulunan Åžeyh Akil Dağı’nı ziyaret ettiÄŸi de belirtiliyor.

YÃœKSEK TEPELERE

Vatan'ın haberine göre, Astana Süreci kapsamında, ateÅŸkesin tesis, gözetim ve devamını saÄŸlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun ÅŸartları temin etmek maksadıyla ‘Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları özellikle bölgeyi kontrol altında tutan Åžeyh Bereket Tepesi ve Åžey Akil Tepesi gibi yüksek noktalara konuÅŸlanıyor. Yerel kaynaklar TSK’nın ilk etapta 8 gözlem noktası için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor. Astana’da yapılan anlaÅŸmaya göre TSK, Ä°dlib’de 6 ay boyunca 14 ayrı noktada görev yapacak.

UYARI BROŞÜRLERİ

Terör örgütüne yakın yayın organları TSK’ya ait helikopterlerin YPG iÅŸgali altındaki Minnag ve Maranaz’da uçuÅŸ yaptığını ve köylerde ikamet eden sivillere baÅŸlaması beklenen Afrin operasyonu ile ilgili yüzlerce uyarı broşürü atıldığını iddia etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.