Sosyal Medya

Güncel

ABD Dışişleri'nden PYD'ye tebrik!

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Rakka'nın IŞİD'den geri alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada PYD'yi tebrik etti.



ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson, yayımladığı mesajda, kentin IŞİD'den geri alınması sebebiyle Suriye halkını, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ismini kullanan PKK/PYD mensuplarını ve aynı kapsamda Suriye Arap Koalisyonunu tebrik ettiÄŸini belirtti.

"İŞİMİZ HENÜZ BİTMEDİ"

Mesajda, "Ä°ÅŸimiz henüz bitmedi ancak Rakka'nın kurtarılması DEAÅž'la mücadelede kritik bir dönemeçtir ve bu teröristleri maÄŸlup etmek için Suriye içindeki ve uluslararası çabaların baÅŸarısının altını çizmektedir." ifadesini kullanan Tillerson, Rakka'da yeni dönemde sivil bir konseyin kurulacağını ve ÅŸehrin bu konsey eliyle yönetileceÄŸini kaydetti.

PENTAGON ÖCALAN POSTERİNİ KINAMIŞTI!

IŞİD'in baÅŸkent ilan ettiÄŸi Rakka, aylar süren kuÅŸatmadan sonra yapılan 4 aylık bir operasyonla SDG ismini kullanan PKK/PYD tarafından ABD'nin yardımıyla salı günü geri alınmıştı. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG mensupları, Rakka meydanında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini asmış, meydandaki törende konuÅŸma yapan bir YPG militanı ise Rakka'nın alınmasını Öcalan'a adamıştı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rakka'da terörist elebaşı Öcalan posterlerinin açılmasını kınadığını bildirmiÅŸti.

ERDOÄžAN: ABD BUNU NASIL Ä°ZAH EDECEK?

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, bugün "Ä°ÅŸte buyurun, Rakka'da terörist başının posterini orada bir yere asmışlar. Åžimdi bunu Amerika nasıl izah edecek? Haydi buyurun. Lafa geldiÄŸi zaman 'PKK terör örgütüdür' diyorsun." açıklamasını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.