Sosyal Medya

Güncel

Mersin'de polis servis aracına bombalı saldırı

Mersin'de bir patlama meydana geldiği, olay yerine ambulans ve emniyet güçlerinin yönlendirildiği bildirildi



Mersin'de polis servis aracına yönelik bombalı saldırı düzenlendi, olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Patlamada yaralıların olduğu belirtiliyor. Bugün saat 17.20 sıralarında merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı'nda, polis servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sonrası panik yaşandı. Yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırının nasıl gerçekleştiği henüz bilinmezken aracın arka kısmının büyük hasar aldığı ve seyir halindeyken olayın meydana geldiği ilk gelen bilgiler arasında.

MERSİN BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Habertürk TV'ye konuşan Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi:Ankara'dayım şu anda. İtfaiye daire başkanımız bizi aradı. Patlama yüksek bir polis servis aracına yapılan bir patlama. Biz de takip ediyoruz. Valilik binasına yakın bir bölge. Araç seyir halindeydi. Bu tür şeyler zaman zaman oluyor. Birkaç defa canlı bombaların da yakalandığını biliyoruz.

12 POLÄ°S YARALANDI

Mersin Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Mustafa Ercan, polis servis aracının geçiÅŸi sırasında patlama meydana geldiÄŸini söyledi. 

Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktaran Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

ÇÖP KONTEYNERİNE BOMBA KONULDU

İHA Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracının geçişi sırasında çöp konteynerine konulan bomba uzaktan kumandayla patlatıldığı ve e olayda çok sayıda polis memurunun yaralandığı haberini geçti.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ TBMM Genel Kurulu’nda Mersin’deki polis servis aracına yönelik bombalı saldırıyla ilgili konuÅŸtu.

BozdaÄŸ, “Olayda yaralılar olduÄŸuna dair bilgiler var. Yaralıların sayısı net olmadığı için bunu paylaÅŸmak istemiyorum. Yaralılara acil ÅŸifalar diliyorum. Türkiye’nin terörle mücadelesi her ÅŸekilde her ÅŸartta etkili bir ÅŸekilde devam edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelesi sürecektir” dedi.

Olay yerinden gelen ilk görüntüler...

 

17-10/17/1676295_ecef48ac0756f9d8532db9839f878fe8.jpg

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.