Sosyal Medya

Güncel

Fetö'cülere özel uçakla sınır dışı

Pakistan’ın FET֒cü olduğu belirtilen PakTürk Okulları zincirinin müdürü Mesut Kaçmaz’ı eşi ve iki çocuğuyla birlikte cumartesi günü özel bir uçakla Türkiye’ye sınır dışı ettiği ortaya çıktı.



Pakistan'ın FETÖ'cü aileyi sınır dışı etmesinin ardından Türkiye'nin gönderdiÄŸi iÅŸaretsiz ve özel bir uçakla aile Ä°slamabad'dan Ankara'ya getirildi.
Pakistan medyasında Mesut Kaçmaz'ın ailesiyle birlikte 27 Eylül'de Lahor'da gözaltına alındığına dair haberler çıkmıştı. Pakistan İnsan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada, aralarında kadınların da bulunduğu sivil polisin düzenlediği baskında aile üyelerinin başlarına çuval geçirildiği, ellerinin kelepçelendiği ve bir araçla götürüldüğünü belirtmişti. Al Jazeera'da yer alan habere göre Kaçmaz ailesinin kızları İslamabad'a getirilmeden önce 17 gün boyunca bir odada tutulduklarını söyledi.

dddd_4

"GÖZLERİ BAĞLIYDI"

Reuters ajansına konuÅŸan PakTurk okullarının eski çalışanlarından biri, “Kızları bizi aradı, bugün sınırdışı edilmiÅŸler, anne ve babaları Ankara'da sorguya alınmış, sonra cezaevine yollanmaları bekleniyor” dedi. Reuters ajansına konuÅŸan Pakistan hükümetinden bir yetkili de, “Türk aile bir grup güvenlik gücü tarafından gözaltına alındı. Cumartesi günü, Türk hükümetinin Ä°slamabad'a yolladığı özel bir uçakla sınır dışı edildiler” dedi. BaÅŸka bir kaynak ise şüphelilerin gözleri baÄŸlanarak uçaÄŸa bindirildiÄŸini söyledi.

Al Jazeera'ya konuÅŸan Mehmet Ali isimli bir PakTürk çalışanı, “Ä°slamabad havalimanında Türk polisine teslim edilmiÅŸler. Ãœzeri iÅŸaretsiz, orta büyüklükte, lüks ve boÅŸ bir uçakla götürülmüşler” diye konuÅŸtu.

AFP Ajansı'na, Kaçmaz'ın 14 ve 10 yaşlarındaki kızlarıyla telefonda konuştuğunu belirten bir kaynak, ailenin İstanbul'a vardığını, kızların yakınlarına teslim edildiğini fakat Mesut Kaçmaz ile eşinin gözaltında olduğunu söyledi.

TÃœRKÄ°YE'NÄ°N TALEBÄ°

Hürriyet'te yer alan habere göre, Ailenin avukatı Usama Malik, Lahor Yüksek Mahkemesi'nin, henüz beklemede olan talep sonuçlanmadan herhangi bir eylemde bulunulmaması kararına rağmen Kaçmaz ailesinin sınır dışı edildiğini savundu. Kaçmaz ailesinin Kasım 2018'e kadar geçerli olmak üzere BM Yüksek Mülteciler Komiserliği'nden sığınma sertifikası olduğu da kaydedildi.

15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından Türkiye'nin baskıları üzerine Pakistan'da bulunan FETÖ baÄŸlantılı çoÄŸu öğretmen 400'den fazla kiÅŸiden ülkeyi terk etmeleri istenmiÅŸti. Yaklaşık 40 kiÅŸi kovuÅŸturmaya uÄŸrama endiÅŸesiyle ülkeyi terk ederken aralarında Kaçmaz ailesinin de bulunduÄŸu diÄŸerlerine BM Yüksek Mülteciler KomiserliÄŸi'nden 24 Kasım'a kadar sığınma sertifikası verilmiÅŸti. Bir yetkili, “13 Ekim'de BM tarafından sertifikaları bir yıl daha uzatıldı, ancak Mesut'un ailesi bir gün sonra sınır dışı edildi” dedi. FETÖ mensupları BM komiserliÄŸinden aldıkları mülteci adayı sertifikasıyla bu ülkede yaÅŸamlarını sürdürmeye devam ediyordu. Pakistan'daki Türkiye BüyükelçiliÄŸi'nin PakTürk çalışanlarının pasaportlarını yenilemediÄŸi, yeni doÄŸan çocuklarına belge vermediÄŸi de iddia ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.