Sosyal Medya

Güncel

İran’dan 'nükleer anlaşma' açıklaması

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, "Bir şeyi açıklıkla belirtmek isterim ki anlaşmanın bozulmasını istemiyoruz." dedi.



Ä°ran Atom Enerjisi Kurumu BaÅŸkanı Ali Ekber Salihi, 2015’te BirleÅŸmiÅŸ Milletler(BM) daimi üyeleri (P5+1) ve AB ile Ä°ran arasında imzalanan nükleer anlaÅŸmanın bozulmasını istemediklerini söyledi.

Salihi, baÅŸkent Roma'da düzenlenen ve Avrupa Atom Enerjisi TopluluÄŸunun kuruluÅŸunun 60. yıldönümü dolayısıyla silahsızlanma, nükleer silahların azaltılması, güvenlik ve bilimsel iÅŸ birliÄŸi konularının ele alındığı Edoardo Amaldi Konferansı'nda konuÅŸtu.

Salihi, nükleer anlaşma ve ABD'nin anlaşmaya yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nükleer anlaşmanın önemine dikkati çeken Salihi, "Bir şeyi açıklıkla belirtmek isterim ki anlaşmanın bozulmasını istemiyoruz." dedi.

Salihi, anlaÅŸmadan çekilmeyi dile getiren ABD yönetimini uyararak, "ABD’nin bu anlaÅŸmadan çekilmesinin, Ä°ran devlet politikaları üzerinde ciddi etkileri olacaktır. Bu anlaÅŸmanın bozulması ABD’nin uluslararası boyuttaki güvenilirliÄŸini zayıflatacaktır. Aklıselim ve saÄŸduyunun bu dönemsel geliÅŸmelerin üstesinden gelmesini umut edelim." ifadelerini kullandı.

Konferansın dünkü açılış oturumuna katılan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Genel Direktörü Yukiya Amano, Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmanın taahhütlerine uyduÄŸunu belirtirken, AB Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de bu anlaÅŸmayı herkesin koruması gerektiÄŸini söylemiÅŸti.AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.