Sosyal Medya

Kültür Sanat

Mete Yarar ne yazdıysa bir yıl sonra gerçekleşti! Ama 'Büyük İhanet' daha bitmedi...

Güvenlik Bilimleri Uzmanı Mete Yarar'dan günümüzde yaşananları daha iyi anlamamızı sağlayacak bir baş ucu kitabı daha; Büyük İhanet... Geçtiğimiz yıl yayınlanan "



Güvenlik Bilimleri Uzmanı Mete Yarar’ın “60 Yıllık Ä°ttifakta Son Gün – Hawler” kitabının devamı olan “Büyük Ä°hanet” önümüzdeki günlerde raflarda olacak. Yarar’ın ilk kitabı olan “60 Yıllık Ä°ttifakta Son Gün – Hawler” kitabı, 2015 yılı Mart ayında yayımlanmıştı. Kitap tam bir yıl sonrasında baÅŸlıyordu, yani 16 Mart 2016… Gerçek kiÅŸilerle de görüşülerek yazılan roman basımı yapıldığı dönemde büyük ses getirmiÅŸti. Ancak önemli bir ayrıntı vardı.

mete_yarar_son_guIn

KÄ°TAPTAN 1 YIL SONRA ABD'LÄ° SÄ°VÄ°LLER Ä°NCÄ°RLÄ°K'TEN AYRILDI

16 Mart 2016 tarihinde ABD’lilerin Ä°ncirlik Ãœssü’nü boÅŸaltması ve Erbil’e (Hawler) taşınmasının haber alınmasıyla baÅŸlayan romanda 30 saatlik zaman diliminde yaÅŸanan heyecan fırtınası konu ediliyordu. Kitabın basımının yapılmasından tam bir yıl sonra, yani Mart 2016’da ABD ordusu Ä°ncirlik’te bulunan sivillerin tamamının tahliyesini emretti.

Geçen süre içerisinde İncirlik üssü kademeli olarak boşaltıldı. Washington, üsteki sivil personeli geri çekti ve İncirlik üssünde sınırlı sayıda askeri personel kaldı. NATO üyesi Almanya'nın askeri personeli ise iki ülke arasında yaşanan krizi nedeniyle tamamen geri çekildi.

60 YILLIK Ä°TTÄ°FAKIN SONU MU?

Mete Yarar'ın kitabının tanıtımında ise yaşanan bu gelişme şu sözlerle gündeme taşınmıştı;

"Türkiye'de hiçbir yetkilinin böylesine hayati bir karardan haberi yoktur. Baskın niteliğindeki bu faaliyet, 60 yıllık NATO ittifakımızın sonu olarak da yorumlanabilir! Türkiye'nin güvenlik ve dış politikasını yöneten üç kişi, ani operasyonun haberini alınca şoka uğrar. Başbakan şunu sorar: Savaşa mı girdik?"

BuIyuIk_IIhanet

Ä°NCÄ°RLÄ°K'E ALTERNATÄ°F ÃœSLER

Benzer şekilde ABD, Kuzey Irak'ta İncirlik'e alternatif askeri üsler inşa etti ve askeri gücünü bu bölgeye kaydırmaya başladı.

Bu kitabın devamı niteliÄŸindeki “Büyük Ä°hanet”te de bu geliÅŸmelerin ardından 15 Temmuz darbesine kadar süredeki yoÄŸun hareketlilik ele alınırken, aslında gizli kalan çok sayıda özel bilgi de roman tadında okuyucuya aktarılıyor.

SORU Ä°ÅžARETLERÄ° SON BULACAK

Romanın yazımı bittiğinde bazı bilgiler kamuoyuna yansımaya başlarken okuyucular şu konularda soru işaretlerini giderecek:

- 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasının altyapısı nasıl hazırlandı?

- Hangi güçlerin ülkemizi cehenneme çevirmek için çalıştığı?

- MÄ°T Tır’ları gibi çok sayıda olayın perde arkasında neler yaÅŸandı?

- TSK içine sızan hain örgüt Türkiye’yi bölgede zayıflatmak için neler yaptı?

- Suriye’de binlerce ÅŸehit verilen yer neresi?

- Türkmenler üzerinden Türkiye nasıl sıkıştırılmaya çalışıldı?

- Balkanlar’da, Kafkasya’da 15 Temmuz’a gelinen süreçte Türkiye’ye yönelik hangi hazırlıklar yapıldı?

- Mehmetçik, PKK’ya karşı ÅŸehir merkezlerinde vatan müdafaası yürütürken, kimler onu sırtından hançerlemeye kalkıştı?

- DEAŞ, PKK gibi terör örgütleri aynı kaynaklardan nasıl beslendi?

Bunlar gibi çok sayıda soru, “Büyük Ä°hanet” kitabıyla yanıt bulacak, Türkiye bir yıl sonra yine bu kitaptaki bilgileri konuÅŸacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.