Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Siyah noktaları sıkmayın

Fazladan üretilmiş yağ hücrelerinin ölü deri, kir ve terle karışarak gözenekleri tıkaması siyah noktaların oluşmasına neden oluyor. Peki tırnaklarla, siyah noktaları sıkmak doğru mu?



Fazladan üretilmiş yağ hücrelerinin ölü deri, kir ve terle karışarak gözenekleri tıkaması siyah noktaların oluşmasına yol açıyor.

Burun derisindeki gözenekler genellikle diğer bölgelere göre daha geniş ve daha belirgin oluyor. Tıkanmış olan gözenekler ise zamanla daha da genişliyor.

Bu nedenle burun derisi mutlaka temizlenmeli. Bunun için mekanik temizleme ve soyma yöntemleri tercih edilebiliyor. elle'nin haberine göre, tırnaklarla, dolaşımı bozarak siyah noktaları sıkmak doğru değil.

Fakat siyah noktalar illa evde temizlenecekse cilt öncelikle buharla nemlendirilmeli. Sonra hafif bir masaj yöntemi ile cilt tahrip edilmeden temizlenmeli. Çünkü kuru bir ciltteki siyah noktayı tırnaklarla ve daha sert yöntemlerle sıkmak yara, iz oluşumuna neden olabiliyor. Ayrıca farklı maske ve salisilik asit içeren soyma işlemleriyle de gözenekler sıkılaştırılabiliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.