Sosyal Medya

Sinema - Sahne - Tiyatro

Hükümetten dizi ve film hamlesi

Dünyaya daha çok film satılsın diye platolar teşvik edilecek, dizilerde Türk kültürü öne çıkarılıp turizm ve ihracat potansiyeli değerlendirilecek.



Türkiye turizmden müteahhitliÄŸe, yolcu taşımacılığından eÄŸitime kadar birçok alanda hizmet ihracatını hızla artırıyor. Bu alanda artan ihracata ivme kazandırmak isteyen hükûmet, 2023 hizmet ihracatı stratejisini hazırladı. Henüz taslak olan çalışmada, son derece kritik adımlar bulunuyor. 
 
Türkiye Gazetesinin haberine göre adımların en büyüklerinden biri, bilişim ve yazılım alanında. Kurulacak Türkiye Bilişim Ajansı ile sektöre yön verilmesi hedefleniyor. Ajans iç piyasada yazılım ihtiyacını karşılarken, uluslararası alanda en iyi örnekleri inceleyerek bir anlamda lobicilik faaliyeti yapacak. Aynı ajans, oyun sektöründeki gelişmeyi göz önüne alarak, Türk firmalarının rekabet edebilmeleri için gerekli ortamı sağlayacak, Türk oyun yazılımcılarının marka hâline gelmesi için çalışma yapacak. Bu çalışmalar arasında oyun yazılımcılarının sık sık bir araya gelmesi, Türk yazılımcılarının rekabet üstünlüğü sağlanması hedefleniyor.
 
FİLM İHRACI İÇİN DEV HAMLE
 
Son yıllarda hızla artan film ve dizi ihracatı da yine aynı kapsamda deÄŸerlendirilecek. Türk dizilerinin çekiminde bulunan ürünleri almak isteyen, çekilen mekânlara turistik seyahat gerçekleÅŸtirmek isteyen kitlenin hızla büyümesi üzerine, tanıtımların bu yönde deÄŸerlendirilmesi de gündeme getirildi. Dizi mekânları, giysileri ve ürünlerinde, yapımcıların bu potansiyeli dikkate alarak düzenleme yapması saÄŸlanacak. Ãœrünlerin ulusal ve uluslararası alanda korunması saÄŸlanacak. Yüksek teknolojik altyapıya sahip film platosu ve stüdyosu kurulması teÅŸvik edilecek. Ä°yi bir telef hakları sistemi oluÅŸturulacak, kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir kültür ajansı kurulacak. Ayrıca halihazırda “Elektrik, Elektronik ve Hizmet Ä°hracatçıları BirliÄŸi” bünyesinde bulunan hizmet sektörlerinin doÄŸrudan temsil edilebileceÄŸi müstakil bir Hizmet Ä°hracatçı BirliÄŸi kurulması gerektiÄŸi belirtiliyor.
 
Ä°ÅžTE ATILACAK DEV ADIMLAR
 
Farklı çekim noktaları oluşturularak bu noktalara yurt dışından direkt ve entegre ulaşım sağlanacak. Yolcu memnuniyetinin maksimuma çıkarılması sağlanacak. Turizm Bakanlığı koordinasyonunda etkin tanıtım planı hazırlanacak. Deniz taşımacılığı limanlarının standardizasyonu düzenlenecek, Gümrüklü havaalanı sayısı artırılacak, e-vize işlemleri kolaylaşacak.
 
Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörünün gücü, prestiji ve teknik kapasitesinin artırılması sağlanacak. Kalkınma Bankacılığı modeli geliştirilerek firmaların rekabet gücü artırılacak.
 
SaÄŸlık hizmeti verecek termal turizm iÅŸletme sayısı artırılacak, hastaların takibi yapılarak memnuniyetleri ölçülecek, saÄŸlık vizesi kolaylaÅŸtırılacak. Türkiye SaÄŸlık Tanıtım Grubu kurulacak. 
 
Turizm teÅŸvikinde potansiyel, tesis ihtiyacı gibi durum tespiti yapılacak, Seyahat Acenteleri Kanunu güncellenecek, tesislerde geliÅŸtirmeye gidilecek. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.