Sosyal Medya

Güncel

ABD ile Mısır arasında 100 milyon dolarlık yardım anlaşması imzalandı

ABD ile Mısır'ın 100 milyon dolar değerinde yardım anlaşmaları imzaladığı bildirildi.



ABD ile Mısır'ın 100 milyon dolar deÄŸerinde yardım anlaÅŸmaları imzaladığı bildirildi.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İki ülke arasında bu hafta imzalanan anlaşmalar, hükümetin ekonomik reformlarını, özel sektörde büyüme ve istihdam oluşturmaya yönelik çabalarını destekliyor." denildi.

ABD'nin geçen ay yardımları kesmesine ve yeni yardımlara iliÅŸkin geliÅŸmelere deÄŸinilmeyen açıklamada, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) programlarının Mısır'da 40 yıldır saÄŸlık, eÄŸitim ve istihdam hizmetlerinin geliÅŸtirilmesi ve desteklenmesi için yaklaşık 30 milyar dolar saÄŸladığı kaydedildi.

Mısır hükümeti, ekonominin tam kapasiteyle büyümesini sağlamak ve iş fırsatı yaratmak için kapsamlı ekonomik reform programı uyguladığını belirtiyor.AA

ABD geçen ay insan hakları ve demokrasi alanında ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle Mısır'a yapacağı yardımların 95,7 milyon dolarını ödememe, 195 milyon dolarını da erteleme kararı almıştı.

Mısır ile Ä°srail arasında 1979 yılında yapılan Camp David Barış AntlaÅŸması gereÄŸi, ABD Mısır'a büyük kısmı askeri olmak üzere yıllık toplam 1,5 milyar dolar yardımda bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.