Sosyal Medya

Güncel

Katar Emiri Al Sani Doha'da coşkuyla karşılandı

Katar Emiri TAl Sani, bazı Arap ülkelerinin ülkesi ile ilişkilerini kestiği 5 Haziran'dan bu yana ilk yurt dışı turu sonrası Doha'da coşkuyla karşılandı.



Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, bazı Arap ülkelerinin ülkesi ile iliÅŸkilerini kestiÄŸi 5 Haziran'dan bu yana ilk yurt dışı turunu tamamladıktan sonra baÅŸkent Doha'da coÅŸkuyla karşılandı.

ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen 72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'nin ardından Doha'ya dönen Al Sani, Katar bayraklarıyla yollara akın eden vatandaşlar tarafından karşılandı. Katar Emiri Al Sani, zaman zaman araçtan inerek kendisini karşılamaya gelenleri selamladı.

Katar Emiri Al Sani, Türkiye, Almanya ve Fransa'ya gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretin yanı sıra New York'ta katıldığı 72. BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'nin ardından ülkesine geldi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmelerinin ardından Körfez'de kriz patlak vermişti. Katar'a ambargo uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.