Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani'den Türkiye açıklaması! Ölüm olsa da hazırız

Mesud Barzani, "Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir şekilde ulaşmasını istiyorum. Biz ne yaptık?" dedi.



Referanduma iki gün kala Barzani Türkiye'nin net tavrı ve 'Gayrımeşru' ilan etmesine rağmen geri adım atmıyor. Son olarak bugün Amerika'nın Sesi'ne açıklama yaparak 'sonunda ölüm olsa da hazırız' diyerek meydan okudu.

Amerikan’ın Sesi (VOA) Kürtçe Servisi’ne konuÅŸan IKYB BaÅŸkanı Mesud Barzani, Beyaz Saray’ın “referandumu erteleyin” talebine iliÅŸkin şöyle konuÅŸtu:

ÖLÜM DE OLSA HAZIRIZ!

“ABD’nin düşüncesinin deÄŸiÅŸmesi için çok çaba sarfettik. Bağımsızlık istemekle nasıl bir günah iÅŸliyoruz? Onlara, ‘Gelin amacımıza nasıl ulaÅŸabileceÄŸimizi konuÅŸalım’ dedik. Ancak onlar ‘Referandum yapmayın ve gelin konuÅŸalım’ diyorlar. Ä°yi de neyi konuÅŸacağız? Verilen herhangi bir garanti yok. Bunu yapma, ertele deniyor. ABD 14 yıldır aynı dille bizimle konuÅŸuyor. 1960 ve 1970 yıllarında deÄŸiliz. Artık kendi kaderimizi tayin etme zamanı geldi. Hiç kimsenin bize yol çizmesini istemiyoruz. Bunun sonunda ölüm de olsa hazırız.”

TÜRK YETKİLİLERE AÇIK MESAJ

Başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelerle iyi ilişkiler içerisinde olmak istediğinin söyleyen Başkan Mesud Barzani, şöyle devam etti:

“Umarım referandum Türkiye ile olan iliÅŸkilerimizi etkilemez. Ancak hiç kimsenin tehdidini de kabul etmiyoruz. Tehdit dilini kullanan Türk yetkililere bu mesajımın açık bir ÅŸekilde ulaÅŸmasını istiyorum. Biz ne yaptık? Bir halk bağımsız olmak istediÄŸini söylüyor. Buyrun bunu neden istediklerinin sorun.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.