Sosyal Medya

Güncel

Artık futbol kulüpleri de vergi ödeyecek

Kulüpler Birliği Vakfı, Dursun Özbek önderliğinde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ziyarette bulundu.



Kulüp baÅŸkanları, vergi borçları, saha kapama cezasının kulüplere ekonomik yansımaları, stopaj vergisinin yüzde 15’te kalması ve yükseltilmemesi için Bakan Naci AÄŸbal’dan destek istedi. Ancak talepleri dinleyen AÄŸbal’ın yanıtının sert olduÄŸu öğrenildi.

YÜZDE 35'E ÇIKACAK

Ä°ndirim bir yana stopaj vergisini yüzde 15’ten yüzde 35’e çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten AÄŸbal’ın "Herkes vergisini verecek. Hocalara, oyunculara, menajerlere gelince milyonlarca euroyu veriyorsunuz ama Maliye'ye gelince vergi ödemiyorsunuz. Bundan sonra tüm eksikler hesaplanacak, herkes vergisini ödeyecek. Asgari ücretle çalışan insanlardan yüzde 20 vergi kesiliyor. Siz yüzde 15’i bile ödemiyorsunuz. VatandaÅŸ da bu durumdan çok rahatsız. Bu konu aynen böyle deÄŸiÅŸecek" dediÄŸi ifade edildi.

''BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLACAK''

Maliye Bakanı Naci AÄŸbal'a yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Kulüpler BirliÄŸi BaÅŸkanı Dursun Özbek; "Bakan AÄŸbal ile görüştüğümüz konular önümüzdeki dönemde yasal bazı deÄŸiÅŸikliler olacak vergi boyutunda ve kulüplerin yapılanması boyutunda. Bunlarla ilgili bazı bilgileri paylaÅŸtık. Daha detaylı bilgiyi önümüzdeki hafta sonuna doÄŸru vermek mümkün olacak." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.