Sosyal Medya

Güncel

Maduro'dan Trump'a cevap geldi

Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'uluslararası siyasetin yeni Hitler'i' olduğunu söyledi.



BM Genel Kurulu'na katılmayan Venezuella Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın kendisi ve ülkesi hakkındaki açıklamalarını, 'uluslararası siyasetin yeni Hitler'inden Venezuella halkına saldırganlık' ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

​'TRUMP BENÄ° ÖLÃœMLE TEHDÄ°T ETTÄ°'

"Kimse Venezuella'yı tehdit edemez ve kimse Venezuella'nın sahibi değil" diyen Maduro, Trump'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü.

Trump, BM Genel Kurulunda yaptığı konuÅŸmada, "Venezuella halkı açlıktan ölüyor ve ülkeleri çöküyor. Demokratik kurumları tahrip ediliyor. Bu durum, tamamen kabul edilemez ve bizler buna seyirci kalamayız. Bugün burada temsil edilen her ülkeyi, bu çok gerçek krizi çözmek için daha fazla ÅŸey yapmaya hazırlıklı olmaya çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

TRUMP: BAÅžKA ADIMLAR DA ATABÄ°LÄ°RÄ°Z

72. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları için New York'ta bulunan Trump, önceki gün Latin Amerika ülkeleri liderleriyle akşam yemeğinde bir araya gelmiş ve 'sosyalist diktatörlük' olarak tanımladığı Maduro yönetimini 'ülkedeki demokrasiyi yok etmekle' suçlamıştı.

Maduro'nun kendi halkına deyim yerindeyse eziyet ettiÄŸini ve gücünü kötüye kullandığını savunan Trump, "Kesinlikle kabul edilemez. Durup izleyecek deÄŸiliz. Sorumluluk sahibi bir komÅŸu ve dost olarak bizim ve diÄŸerlerinin bir amacımız var: Özgürlüklerini, ülkelerini ve demokrasilerini geri kazanmaya yardımcı olmak. (…) Venezuella hükümeti otoriter yönetimi dayatmaya devam ederse baÅŸka adımlar da atabiliriz" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.