Sosyal Medya

Dünya

Türk devine Rusya'da operasyon! Açıklama geldi

Rusya’da önemli projelere imza atan Rönesans İnşaat’ın St. Petersburg şehrinde bulunan merkez ofisine, Rusya Federal Güvenlik Servisi baskın düzenledi.



Åžirketin, Rusya döviz yönetmeliÄŸine aykırı davranarak, yurtdışına 1.7 milyar dolarlık transfer gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edildi. Rönesans ise suçlamaları reddetti. Åžirkete yakın kaynaklar baskının perde arkasında Rusya’da sık gölülen ‘rakip ihbarı’ olayı olabileceÄŸini söyledi.

TÃœRKÄ°YE’nin yurtdışında inÅŸaat yapan en büyük ÅŸirketi Rönesans Rusya’da bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanlarının ÅŸirketin St. Petersburg ÅŸehrinde bulunan merkez ofisine geçtiÄŸimiz salı günü baskın düzenleyerek, bilgisayar ve muhasebe kayıtlarına el konduÄŸu Rus haber ajansı Ä°nterfaks tarafından duyuruldu.

100 MÄ°LYAR RUBLE

Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin St. Petersburg ÅŸubesi ise Türk ÅŸirketine yönelik baskın ve aramalarla ilgili kısa bir açıklama yayınlayarak, “Operasyon Renaissance Construction ÅŸirketine yönelik Rusya Federasyonu Suç Yasası’nın 193’üncü maddesi uyarınca gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Åžirket muhtelif tarihlerde Rusya döviz yönetmeliÄŸine aykırı davranarak, yurtdışına 100 milyar ruble (Yaklaşık 1,7 milyar dolar) transfer ettiÄŸi tahmin ediliyor. Aramalar açılacak davaya kanıt toplanması amacıyla yapılmıştır” dendi.

Rönesans olayla ilgili suçlamaları redederken ÅŸirkete yakın kaynaklar baskının perde arkasında Rusya’da sık gölülen ‘rakip ihbarı’ olayı olabileceÄŸini söyledi.

DÜNYA DEVİ ŞİRKET

Uluslararası inÅŸaat sektörü dergisi Engineering News Record’un (ENR) müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi geçtiÄŸimiz haftalarda yayımlanmıştı. 2016 gelirlerine göre yapılan listede 38’inci sırada yer alan Rönesans Holding, Türk taahhüt ÅŸirketleri arasında ilk sıraya yerleÅŸmiÅŸti. ENR listesine göre, 2016 yılında toplam 3.9 milyar dolar gelir elde eden ÅŸirketin uluslararası projelerinden elde ettiÄŸi gelir ise 3.25 milyar dolar seviyesini aÅŸtı.

RÖNESANS’TAN AÇIKLAMA ‘BÄ°ZE YÖNELÄ°K BÄ°R SUÇLAMA YOK’

KONU ile ilgili bir açıklama yapan Rönesans yetkilileri şunları şunları ifade etti:

“Rusya’da yapılan genel bir inceleme kapsamında, ÅŸirketimizin St.Petersburg ofisinde de araÅŸtırma yapılmış olup, Rönesans’a yönelik herhangi bir suçlama olmadığı ifade edilmiÅŸtir. 1993 yılında Rusya’da kurulan ve bölgede 3 milyar dolar büyüklüğünde varlığa sahip olan ÅŸirketimiz, bugüne kadar Rusya Federasyonu’nun hukuk sistemine saygılı ve mevzuata uygun ÅŸekilde pek çok baÅŸarılı projeye imza atmıştır. Åžirketimiz hakkında çıkan haberlerle ilgili herhangi bir dayanak yahut hukuksal zemin bulunmadığı görülmektedir. Åžirketimiz, geliÅŸmeleri yakından takip etmekte, Rusya ve diÄŸer coÄŸrafyalardaki bütün faaliyetlerini kesintisiz bir ÅŸekilde sürdürmektedir. Rönesans’ın kurumsal prensipleri ve ÅŸeffaflık ilkesi gereÄŸi, bu açıklamayı saygıyla bilgilerinize sunarız.”

KAYNAKHÃœRRÄ°YET

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.