Sosyal Medya

Ekonomi

Yabancı ekonomistlerden Türkiye'ye büyüme övgüsü

Commerzbank Kıdemli Gelişmekte Olan Piyasalar Ekonomisti Ghose ve Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Matys Türkiye'nin büyüme oranını değerlendirdi.



Commerzbank Kıdemli GeliÅŸmekte Olan Piyasalar Ekonomisti Tatha GhoseTürkiye'nin ikinci çeyrekte elde ettiÄŸi yüzde 5,1'lik büyümeye iliÅŸkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ekonomisinin vites yükselttiÄŸini ve Türkiye'ye yatırım konusunda güvenin geri geldiÄŸini söyledi. 

Turizmin Türk ekonomisinin baÅŸarısında önemli bir faktör olduÄŸunu ve geliÅŸme kaydettiÄŸini ifade eden Ghose, Türkiye'ye gelen turist sayısının normal seviyelere ulaÅŸtığını, bunun da cari açık konusunda önemli bir geliÅŸme olduÄŸunu vurguladı. 

Ghose, Türkiye'nin ikinci çeyrekte daha geniş tabanlı bir gelişme gösterdiğini ifade ederek, ikinci çeyrek büyümenin kamu harcamaları ile gerçekleşmediğini, kamu harcamalarının söz konusu dönemde düşüş kaydettiğini bildirdi.

Türkiye'nin 2017'de yüzde 5,8 büyüme kaydedebileceÄŸini belirten Ghose, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz artırımı ve diÄŸer küresel yüksek faizlerin bir araya gelmesinin 2018'de Türkiye'nin büyümesi için olumsuz unsurlar olduÄŸunu vurguladı.

"Türkiye'nin büyüme hızı çok etkileyici"

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys de Türk ekonomisinin, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör olaylarından dolayı yaşadığı yavaşlamadan hızlı bir şekilde kurtulmakta olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin büyüme hızının çok etkileyici, orta vadeli görünümünün de cesaret verici olduğunu kaydetti.

Matys, mali teşviklerin büyümeye katkı sağladığını ancak yapısal reformlar olmadan büyümenin sürdürülebilir olmayabileceğini belirterek, yapısal reformların yurt içi tasarruflar, verimlilik ve yatırımı artıracağını söyledi.

"Dolar/TL, bu yılın sonuna kadar 3,35 seviyelerine kadar gerileyebilir"

Güçlü büyümenin özel tüketim, yatırım ve ihracatla devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Matys, ekonomideki canlanma sinyalleri ve dış kaynaklı uygun ortam sayesinde Türkiye'ye sermaye girişinin devam edebileceğini kaydetti.

TL'nin son zamanlarda Kuzey Kore kaynaklı risklere karşı dayanıklılık gösterdiÄŸini vurgulayan Matys, dolar/TL'nin bu yılın sonuna kadar 3,35 seviyelerine kadar gerileyebileceÄŸi öngörüsünde bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.