Sosyal Medya

Dünya

Arakanlı Müslümanları taşıyan 2 tekne alabora oldu

Arakan'da ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçan Müslümanları taşıyan iki teknenin alabora olması sonucu 1'i bebek 11 kişi hayatını kaybetti.



Bangladeş basınına göre, yerel emniyet yetkilisi Kanchan Kanti Das, Myanmar- Bangladeş sınırındaki Naf Nehri'ni geçmeye çalışan Arakanlı Müslümanların bindiği iki teknenin sabah saatlerinde alabora olduğunu belirtti.

Hayatını kaybedenlerden biri 18 aylık bir bebek
Her teknede 20-25 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Das, yaşamını yitiren 18 aylık bir bebeğin cansız bedeninin Shamlapur bölgesinde Bengal Körfezi kıyısında polisler tarafından bulunduğunu kaydetti.

Das, "Diğer 10 Arakanlı Müslüman'ın cesedine de Teknaf bölgesindeki kasabaların Bengal Körfezi kıyısında ulaştık." dedi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakanda sürdürdüğü saldırılarda 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 60'tan fazla köyün onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Siviller kara ve deniz yoluyla Myanmar'dan Bangladeş'e geçmeye gayret ediyor. BM, şu ana kadar 146 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e geçtiğini bildiriyor ancak on binlercesinin sınır bölgesindeki bekleyişi de sürüyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.