Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arakan'da son durum; 32 köy yakıldı

Arakan yerel kaynaklarından aldığımız bilgilere göre bölgede 32 köy boşaltıldı, boşaltılan köylerde ev ve camiler yakıldı. Halk dağlara sığında. Bangladeş'e geçmeye çalışan yaralıların bir kısmı hala sınırda bekliyor. Myanmar askerinden kaçan sivillerde ise ölüm sayısı 1.500- 2.000 arasında değişiyor



Arakan'dan yerel kaynaklardan aldığımız son bilgilere göre Cuma sabahından beri devam eden Myanmar askerinin operasyonlarında kaçış esnasında ölen Rohingya (Arakan) Müslüman sayısı 1.500’den fazla.

Ölenlerin yarısından fazlasının çocuk ve kadınlardan oluÅŸtuÄŸunu bildiren kaynaklar ölü sayısı konusunda ciddi bir kafa karışıklığı olduÄŸunu ifade ediyor. Avrupa’daki Arakan diasporası 2 – 3 bin arası ölü sayısından bahsetse de yerel kaynaklar rakamları 1.500 – 2.000 arası olarak açıklıyor.

Yaralı sayısının 2.500’den fazla olduÄŸu belirtilirken bunlardan 400 ila 500 kiÅŸinin BangladeÅŸ’e geçmeyi baÅŸardığı belirtiliyor. Ä°ki bin civarında yaralının ise BangladeÅŸ sınırına yakın bölgelerde tedaviden mahrum bir ÅŸekilde can çekiÅŸtiÄŸi gelen haberler arasında.

80 BÄ°N ARAKANLI DAÄžLARA SIÄžINDI

BangladeÅŸ hükümeti mültecileri ne kadar engellemeye çalışsa da bugüne kadar 30 binden fazla Rohingyalı Müslüman Arakan’dan yasadışı yollarla BangladeÅŸ’e giriÅŸ yapmış durumda.

70 - 80 bin arası Rohingyalı Müslüman BangladeÅŸ’e giremediÄŸi için sınıra yakın daÄŸlık bölgede sığınmış olarak akıbetlerini bekliyor. Yerel kaynakların tespit edebildiÄŸi kadarıyla 60’a yakın köy saldırıya uÄŸramış ve köyler boÅŸaltılmış durumda. Köylerini boÅŸaltan halk hala daÄŸlık alan ve ormanlarda sığınmış bulunuyor. Bölgede 32 köy ve 1.800’den fazla ev, cami, medrese ve iÅŸyeri yakılmış durumda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.