Sosyal Medya

Güncel

BM yine 'iki devletli' çözüm dedi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Guterres, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözüme ulaşacak bir müzakere sürecinin başlatılması çağrısında bulundu



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Sekreteri Guterres, Ä°srail-Filistin meselesinde iki devletli çözüme ulaÅŸacak bir müzakere sürecinin baÅŸlatılması çaÄŸrısında bulundu.

Ä°ki devletli çözüme vurgu yapan Guterres, "Benim her daim bir hayalim var, o da mukaddes topraklarda hoÅŸgörü, barış ve güven içinde birlikte yaÅŸayabilen iki devleti bir gün görebilmektir. Önemli olan Filistinlilerin hayat ÅŸartlarının iyileÅŸtirilmesiyle beraber iki devletli çözüme giden siyasi eylem sürecini baÅŸlatmaktır." dedi.

İsrail-Filistin barışının önünde birçok zorluk bulunduğunu belirten Guterres, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri Yahudi yerleşim birimleridir, Gazze ve Batı Şeria arasında yapılan ayrımcılıktır. Tabii terör eylemleri de bu zorluklardan biridir. Bu zorlukları aşmak için barış arzumuzu güçlü bir şekilde ortaya koymalıyız."

Filistinlilerin yaÅŸam koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi için imkân saÄŸlanması gerektiÄŸine dikkati çeken Guterres, "Ä°srail ekonomik geliÅŸimini tamamladı. Ancak Filistinlilerin de daha iyi ekonomik ÅŸartlarda yaÅŸadıklarını görmek iyi olur." dedi.

NETANYAHU: BM FÄ°LÄ°STÄ°N'Ä°N TARAFINI TUTUYOR

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu ise BM kuruluÅŸlarının Filistin tarafını tuttuÄŸunu öne sürerek, "BM insan haklarını savunuyor ama Filistinlilerin hak ihlaline izin veriyor. Çünkü BM, Ä°srail'i insan haklarını ihlal etmekle suçluyor." diye konuÅŸtu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.