Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ürdün'de 'birlik' çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanlar olarak dayanışmamızı bölgede çok daha hassas bir şekilde devam ettirmeliyiz, bunun yolu da istişarelerimizi artırmak, aramızdaki iş birliği mekanizmalarını güçlendirmekten geçiyor." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ãœrdün Kralı 2. Abdullah tarafından resmi törenle karşılandı.

El Hüseyniye Sarayı’ndaki karşılama töreninde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve Kral 2. Abdullah'ın yerlerini almalarının ardından iki ülke milli marÅŸları çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral 2. Abdullah'ın, tören kıtasını denetlemelerinin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Karşılama töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

"DAYANIÅžMAMIZI DEVAM ETTÄ°RMELÄ°YÄ°Z"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile Ãœrdün Kralı 2. Abdullah'ın El-Hüseyniye Sarayı'ndaki baÅŸ baÅŸa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. 

Heyetler arası görüşmenin basına açık bölümünde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 9 yıl aradan sonra Ãœrdün'ü ziyaret etmekten duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederek, kendisine ve heyetine gösterilen ilgi dolayısıyla şükranlarını sundu. 

"Kardeşim Kral Abdullah'a nazik daveti için ayrıca şahsım, ülkem olarak teşekkür ediyorum." ifadesini kullanan Erdoğan, 2017'nin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 70'inci yılı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl dönümünün iki ülke için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "Bu vesileyle Ürdünlü kardeşlerimize 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde gösterdikleri dayanışma için şahsım ve ülkem adına teşekkürlerimi iletiyorum." diye konuştu.

Devlet ve millet olarak Ürdünlülerin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"DeÄŸerli kardeÅŸimin bilhassa Filistin konusundaki hassasiyetini gayet iyi biliyorum. Ãœrdün'ün Kudüs'te Müslümanlara ait kutsal mekanların korunmasına iliÅŸkin rolünü de desteklemeyi sürdüreceÄŸiz. GeçtiÄŸimiz ay Harem-i Åžerif'te yaÅŸanan saldırı ve hak ihlallerinin tekrarlanmaması için birlikte çalışmayı sürdüreceÄŸiz. Ä°slam dünyası bölge olarak gerçekten sancılı günler yaşıyoruz. GeleceÄŸimizin ÅŸekillendiÄŸi bu kritik dönemde Müslümanlar olarak dayanışmamızı bölgede çok daha hassas bir ÅŸekilde devam ettirmeliyiz, bunun yolu da istiÅŸarelerimizi artırmak, aramızdaki iÅŸ birliÄŸi mekanizmalarını güçlendirmekten geçiyor. Bugünkü toplantının gerek ikili gerek heyetler arası olarak bu anlamda çok faydalı olacağına inanıyorum." 

ErdoÄŸan, daha sonra Ãœrdün Kralı 2. Abdullah tarafından onuruna verilen resmi akÅŸam yemeÄŸine katıldı, Ãœrdün Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Atef Tarawnef ile Senato BaÅŸkanı Faisal Al Fayez'i kabul etti.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN ÃœRDÃœN'DEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 18.30'da Ürdün'ün başkenti Amman'dan ayrıldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Queen Alia Uluslararası Havalimanı'ndan, Devlet Bakanı Bisher Khasawneh, Ãœrdün’ün Ankara Büyükelçisi Emced el-Adayele, Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, diÄŸer ilgililer ile büyükelçilik personeli tarafından uÄŸurlandı.

ErdoÄŸan ile birlikte DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Ahmet Arslan ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan da Amman'dan ayrıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.