Sosyal Medya

Coğrafyamız

Musul Ä°l Meclisi: HaÅŸd-i Åžabi'den endiÅŸeliyiz

Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Kaplan, Telafer operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada İran destekli Haşd-i Şabi'den endişe duyduklarını dile getirdi.



Irak'ta Türkmenlerin çoÄŸunlukta yaÅŸadığı Telafer'i terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonuna Ä°ran destekli HaÅŸd-i Åžabi milislerinin de katılması "sivillerin zarar görmesi" yönünde endiÅŸeye sebep oldu.

Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Operasyon sırasında sivillere ve ilçenin altyapısına zarar vermeyeceklerine ilişkin söz vermelerine rağmen Haşd-i Şabi'nin katılımından endişeliyiz." dedi.

Kaplan, söz konusu milislerin daha önce ülkenin başka bölgelerinde verdikleri sözleri tutmadıklarını hatırlatarak, Haşdi Şabi'nin sivillere ve bazı bölgelerin altyapılarına zarar verdiklerini kaydetti.

"SİVİLLERE YÖNELİK CAN KAYBINDAN ENDİŞELİYİZ"
Operasyon nedeniyle Telafer ve kuzeyindeki köylerde yaşayan sivillerin mahsur kaldığını belirten Kaplan, ''Telafer ilçe merkezi ve kuzeyindeki köylerde hala binlerce sivil bulunuyor. Sivillere yönelik can kaybından endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Kaplan, Telafer'in coğrafi konumu açısından DEAŞ için önemli olduğuna dikkati çekerek, "Telafer'in kurtarılmasıyla birlikte DEAŞ'ın Irak'a sızma yolu tamamen kapanacak. Böylece, Irak'ın diğer bölgelerinde kalan DEAŞ militanları ablukaya alınmış olacak." dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.