Sosyal Medya

Güncel

Ünlü marketler zinciri, iflas etti

Alman perakende devi Metro Group'un 3 yıl önce Kayserili Beğendik'e sattığı Real Hipermarketler Zinciri için iflas kararı verildi.



 

Kayserili BeÄŸendik Ailesi, 12 maÄŸazası bulunan Real'i satın aldıktan 2 yıl kadar sonra mahkemeye baÅŸvurmuÅŸtu. Ä°stanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi'ne yapılan baÅŸvuruda BeÄŸendik Yiyecek İçecek Gıda Turz. Hiz. Ä°ÅŸl. San Ltd. Åžti., BeÄŸendik MaÄŸaza Ä°ÅŸletmeleri San. Tic. AÅž. ve Real Hipermarketler Zinciri A.Åž. için iflas erteme talep edilmiÅŸti. Mahkeme baÅŸvurunun yapıldığı gün 3 ÅŸirket hakkında tedbir kararı verdi ve kayyum ataması yaptı.

ŞİRKET AVUKATI: KURTARAMAYIZ

Üç ÅŸirket ile ilgili dava süreci devam ederken geçen 18 Temmuz'da mahkeme dikkat çeken bir dilekçe verildi. BeÄŸendik adına verilen dilekçede Real Hipermarketler'in (Yeni unvanı ALVÄ° Marketler Zinciri A.Åž) diÄŸer iki ÅŸirketten ayrıldığı bu ÅŸirket için iflas kararı verilmesi istendi. 27 Temmuz'daki duruÅŸmada ÅŸirket avukatı taleplerini yineledi. Dava duruÅŸmasında, Real'in borca bataklıktan kurtarılmasının imkansız olduÄŸu savunuldu. Åžirket avukatı Real için iflas kararı verilmesini talep etti. Mahkeme talebi yerinde bularak ÅŸirketin iflasına karar verdi. Bu kararla birlikte yeni adı ALVÄ° olan marketler de AÄŸustos ayı başı itibari ile kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre 46 maÄŸazası bulunan BeÄŸendik MaÄŸaza Ä°ÅŸletmeleri ile BeÄŸendik Yiyecek İçecek ÅŸirketine iliÅŸkin iflas erteleme süreci ise devam ediyor.

Alman Metro Group bünyesinde 20 yıl önce maÄŸazaları açılan Real 3 yıl önce el deÄŸiÅŸtirmiÅŸti. Kayserili BeÄŸendik ise 1993 yılında Ankara Kocatepe'deki maÄŸazasını açarak sektöre adım atmıştı. BeÄŸendik'in 6 ilde toplam 24 maÄŸazası bulunuyor. BeÄŸendik'in geçen yılın başında ise 46 maÄŸazası bulunuyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.