Sosyal Medya

Coğrafyamız

idlib’in güvencesi Türkiye

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Hatab, “Türk askeri bizim güven ve emniyet kaynağımızdır” ifadelerini kullandı. “Halkımız, bölgemize gelmesi durumunda, tereddüt etmeden Türk askerini bağrına basar” yorumunda bulunan Hatab, Türkiye’siz bölgede krizin derinleşeceğine işaret ederek “Bu süreçte Türkiye bizim en önemli güvence kaynağımızdır” dedi.



Suriye Geçici Hükümet BaÅŸbakanı Cevat Hatab, “Ä°dlib halkı Rusya, ABD ve benzer harici güçlerin istilasına gücü oranında direnir, Türk askeri bizim güven ve emniyet kaynağımızdır ve bölgemize gelmesi durumunda halkımız tereddüt etmeden Türk askerini baÄŸrına basar” diye konuÅŸtu. Yeni Åžafak’a son geliÅŸmelere dair beyanat veren Suriye Geçici Hükümeti BaÅŸbakanı Hatab, “Suriye’de karanlık güçlerin kirli taksim giriÅŸimi ile karşı karşıyayız. Tüm ÅŸer odakları gözünü Ä°dlib’e dikti. Bu süreçte Türkiye bizim en önemli güvence ve emniyet kaynağımızdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu

 
Cevat Hatab

BÃœYÃœK FELAKET YAÅžANIR

Son dönemde tırmanan Ä°dlip krizi ile ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan Hatab, bir milyonu kamplarda olmak üzere 2 milyon 900 bin sivilin Ä°dlib ve çevresinde zor ÅŸartlarda yaÅŸamaya çalıştığını belirtti. Hatab, Ä°dlib’e yönelik herhangi bir saldırı, bombardıman halinde bugüne kadar Suriye’de yaÅŸanmış felaketlerin en büyüğüne ÅŸahitlik edilebileceÄŸine dikkat çekti. “Türkiye’nin olmadığı her seçenek bölgede insani krizi derinleÅŸtirir” diyen Hatab, “Ä°ran destekli Åžii örgütler, ABD, Rusya ve PKK Suriye halkı için tehdit ve düşman olarak algılanıyor” dedi. Bu çerçevede kalıcı çözümün ancak “Türkiye’nin dahil olduÄŸu bir plan çerçevesinde gerçekleÅŸebilir” deÄŸerlendirmesinde bulunan Hatab, “Türk ordusu bizim hamimiz ve insani deÄŸerleri ayakta tutan dostumuz olarak hep yanımızda durdu” diyerek, Türkiye’ye teÅŸekkür etti.

İŞBİRLİĞİ KARDEŞLİĞİ GÜÇLENDİRİR

"Suriye Geçici Hükümeti, Türkiye’nin Ä°dlib konusunda alacağı kararlara destek vermeye hazır" diyen BaÅŸbakan Hatab, “Bu yönde Suriyeli tüm sivil toplum kuruluÅŸları ve silahlı direniÅŸ grupları iÅŸbirliÄŸi yapmak zorunda. ABD, Esed, Ä°ran ve Rusya gibi Suriye konusunda negatif düşünce sahibi güçlerin sahaya vereceÄŸi zarar ancak bu yolla önlenebilir” dedi. Hatab ayrıca, "Türkiye’nin Ä°dlip’te inisiyatif alarak Suriye halkının yeni bir felaketle yüzleÅŸmesinin önüne geçerse aramızdaki kardeÅŸlik baÄŸları daha fazla güçlenir" vurgusu yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.