Sosyal Medya

Kürsü

‘Hançer’ harekatının ön safhası başladı

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği Suriye’deki PYD’ye yönelik harekatın ön safhasının başladığını söyledi.



CumhurbaÅŸkan ErdoÄŸan, geçtiÄŸimiz hafta yaptığı konuÅŸmada, Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluÅŸumu projesinin kalbine sokulan hançerin yeni hamlelerle geniÅŸletilmesinde kararlı olduklarını söyledi. ErdoÄŸan’ın, “Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak” sözlerinin ardından da gözler Suriye’ye çevrildi. Güvenlik Politikaları Uzmanı ve Karar yazarı Mete Yarar, Türkiye’nin tüm hazırlıkları yaptığını ancak harekatın baÅŸlangıç tarihini boÅŸ bırakıldığını belirtti.

Yarar, bu kapsamda silahlı Ä°HA’lar baÅŸta olmak üzere terör noktalarına nitelikli yıpratma operasyonlarının baÅŸladığını belirterek, “Bu tip operasyonlar sadece Afrin için yapılmaz. EÄŸer Suriye’de bir operasyon yapılması düşünülüyorsa ve bu PKK ve PYD gibi Suriye, Irak ve Türkiye’nin içerisine yayılmış bir yapısıysa, operasyon için bütün fonksiyonlar düşünülür. Yani Türkiye’deki PKK’nın yapacağı eylemlere de, Irak tarafından yapılacak saldırılara da Suriye sınırında da hazırlık yapılması gerekir” dedi.

Yarar, Afrin bölgesindeki terör unsurlarının temizlenmesinin farklı farklı yerlerde yansımaları olacağını belirterek buna karşı hazırlık yapılması gerektiÄŸini belirtti. Bu hazırlıkların askeri, siyasi ve diplomatik hazırlıklar olarak sıralandığını kaydeden Yarar şöyle devam etti: “Bu üç boyutun da sürdüğünü düşünüyorum. En zor olan kısım diplomatik kısmı. Bu tür operasyonlarda baÅŸlangıç zamanı hiçbir zaman belirtilmez. Ben Türkiye’nin her ÅŸeyi tamamladığını ama harekat zamanını boÅŸ bıraktığını düşünüyorum. Benim gördüğüm Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduÄŸu gibi nitelikli yıpratma yani silahlı Ä°HA’lar, topçu ve tank atışlarıyla hedefler etkisiz hale getiriliyor. Bu aslında harekatın bir safhasıdır. Bunlar bir operasyon sırasında terörist unsurların gücünün kırılması için yapılıyor.” 

Kaynak: Karar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.