Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Diş ağrısı neden geceyi seviyor?

Diş ağrılarının gece olmasının sebebi, gün ışığı faydasının bitmesi ve vücut hücrelerinin yenileme işleminin başlamasından kaynaklanıyor.



DiÅŸ aÄŸrılarının geceleri en çok zonklama ÅŸeklinde kendini gösterdiÄŸini belirten uzmanlar, yaÅŸanan sıkıntının geçiÅŸtirmeden mutlaka diÅŸ hekimine baÅŸvurulması gerektiÄŸini söyledi. DiÅŸ aÄŸrısının hastaların ciddi ÅŸekilde yaÅŸam kalitesini olumsuz etkilediÄŸini ifade eden DiÅŸ Hekimi Metin Ayan, “AÄŸrıların altında yatan sebep genellikle ilerleyen diÅŸ çürükleridir. AÄŸrı durumu kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸiklik gösteren bir kavramdır. Aynı ÅŸiddette aÄŸrı bir kiÅŸiyi çok rahatsız ederken, baÅŸka birinde en ufak bir sızıya bile sebep olmaz. Temel sebep aÄŸrı eÅŸiÄŸinin kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸiklik göstermesidir. DiÅŸ aÄŸrısı da tam olarak böyle bir durumdur. KiÅŸi yaÅŸadığı diÅŸ aÄŸrısını müsaitliÄŸine göre öteledikçe aÄŸrı eÅŸiÄŸi kiÅŸide ne kadar yüksek olursa olsun dayanılmaz bir hal almaya baÅŸlayabilir. Genellikle aÄŸrı ile baÅŸvuran hastalarımızın temel yakınması bu yöndedir” dedi.

Gece zonklama ÅŸeklinde baÅŸlayan diÅŸ aÄŸrılarında genellikle diÅŸte bulunan çürüğün veya diÅŸ eti iltihabının fazlasıyla ilerlemiÅŸ olduÄŸunu belirten Ayan, “Vücudumuzun gün ışığından faydalanmasının bittiÄŸi saat gece yarısıdır. Bu zaman diliminde vücutta hormonal deÄŸiÅŸiklikler baÅŸlar ve vücuttaki tek aktivite, hücrelerde yenilenme ve iyileÅŸme yönünde olur. Problemli bölgelere hücum eden iyileÅŸtirici kan hücreleri bölgede basınç oluÅŸturduÄŸu için geceleri aÄŸrı ÅŸikayeti görülmesi normaldir” diye konuÅŸtu.

Halk arasında diş ağrısı durumunda sıklıkla uygulanan diş üzerine aspirin, sarımsak, kolonya gibi maddelerin konulmasının ağrıyı gidermediği gibi, çevre yumuşak dokulara da zarar verdiğini de dile getiren Dt. Metin Ayan, ağrıların ötelenmeden hekime başvurularak tedavisinin başlanılmasının gerekliliğini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.