Sosyal Medya

Kürsü

Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü hangi isim?

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Akıncı Üssü davasında darbeciler arasında bulunan ancak ismi üzerinde yeterince durulmayan Ahmet Özçetin'i köşesine taşıdı.



Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Akıncı Üssü davasında darbeciler arasında bulunan ancak ismi üzerinde yeterince durulmayan Ahmet Özçetin'i köşesine taşıdı.

Acet, Akıncı Üssü'nde hain darbe girişimi sırasında en acımasız kararları, bombalama emirlerini Albay Ahmet Özçetin'in verdiğini ifade etti.

İşte Mehmet Acet'in o yazısı...

Akıncı Üssü'nün baş FETÖ'cüsü...

Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun BiniÅŸ, Mehmet DiÅŸli…

Akın Öztürk, Hakan Evrim, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek…

15 Temmuz kalkışmasının baş aktörleri olarak çoğunun ismini ezbere biliyorsunuz.

Bunların hepsi, ÅŸu günlerde Sincan’da duruÅŸmaları devam eden Akıncı davasının ana sanıkları.

‘Ana sanıklar’ deyip geçmeden önce;

Darbe planlamalarının tam merkezinde yer alan, o gece verdiÄŸi emirlerle acımasızlığını ispat eden, ifadesi alınan pilotların kendisinden “BaÅŸ Fetöcü’ diye söz ettiÄŸi, ama her nedense ismi üzerinde yeterince durulmayan birisinden söz etmek istiyorum.

Ahmet Özçetin…

Kendisi, 15 Temmuz’a kadar albay rütbesiyle 4. Ana Jet Ãœs Komutanlığı, yani Akıncı’da Harekat Komutanı olarak görev yapıyordu.

Akıncı iddianamesine göre Özçetin;

O gece Ankara’da, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi, TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat binası, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire BaÅŸkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü gibi alanları bombalayanlara, sonradan isminin başına ‘kahraman’ ifadesi eklenen Kazan’da evlerinden çıkıp Akıncı Ãœssü’ne koÅŸan sivil vatandaÅŸlara ateÅŸ emrini veren isim.

Şöyle de diyebiliriz:

Üniformalı darbeciler arasında en etkili, en atak ve en acımasız olanı.

Özçetin o akÅŸam darbe mesaisine, Kayseri’den “Gören” isimli keÅŸif uçağını Akıncı’ya getirterek baÅŸlıyor.

Uçağın ismini “Tosun” diye deÄŸiÅŸtirttikten sonra Gölbaşı’ndaki özel kuvvetler ve özel harekatın koordinatlarını bu uçaÄŸa yükletiyor.

Sonra da buraları bombalatıyor.

Sonucu biliyorsunuz.

“BOZULAN AYARLARI DÃœZELTÄ°YORUZ”

Emir verdiÄŸi pilotların Özçetin’in kendisi hakkında ne düşündüğüne geleceÄŸiz ama önce baÅŸka bir yerden bir anekdot.

Ahmet Özçetin ismi, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ãœnal’ın 15 Temmuz gecesiyle ilgili savcılığa verdiÄŸi ifade de dikkat çekici bir diyalog ile geçiyor.

Ãœnal, Ä°stanbul’da derdest edildikten sonra Akıncı Ãœssü’ne getirilmiÅŸti.

Ãœs’te kendisini karşılayan isim Harekat Komutanı Ahmet Özçetin idi.

Devamı için Orgeneral Ãœnal’ın savcılık ifadesine baÅŸvuralım:

“Bana, ‘HoÅŸ geldiniz komutanım’ dedi. Ben kendisine, ‘HoÅŸ bulmadık’ dedim. Bana, ‘BozulmuÅŸ ayarları düzeltmeye çalışıyoruz’ dedi. Ben de, ‘Senin ayarın bozulmuÅŸ’ dedim.”

Bu diyalog orgeneral rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan bir isimle albay rütbesindeki bir darbeci arasında geçiyor.

Bir an zihnimde bir 27 Mayıs çağrışımı oluştu, onun için bunu yazdım.

27 Mayıs çaÄŸrışımı derken, dün, en yüksek rütbeli darbe sanığı Akın Öztürk’ün 15 Temmuz gecesi 27 Mayıs’ın Cemal Gürsel rolüne soyunduÄŸundan, Hava Kuvvetleri’ndeki halefi Abidin Ãœnal’ın 16 Temmuz’da kendisini arayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a bu konudan bu ÅŸekilde bahsettiÄŸinden söz etmiÅŸtim.

Akın Öztürk’ün Ahmet Özçetin ile olan yakın iliÅŸkisine de böyle bir baÄŸlam üzerinden geçiÅŸ yapalım.

“KOMUTANIM FUAT AVNÄ° YÄ°NE NE YAZMIÅž GÖRDÃœN MÃœ?”

Akıncı iddianamesinde ifadesine yer verilen şüpheli pilot Hasan Hüsnü Balıkçı, “etkili ve atak” diye tanımladığı Albay Özçetin’in Akın Öztürk’ü çok sevdiÄŸini anlatıyor.

Akın Öztürk de onu çok seviyor olmalı ki, Hava Kuvvetleri Komutanı iken kendisini A takımına Genel Sekreter olarak alıyor.

Bu yakınlık o kadar ileri düzeyde ki, Özçetin, birlikte katıldığı seyahatlerde Akın Öztürk’e siyasi geliÅŸmelerle ilgili görüşlerini çok rahat bir biçimde aktarabiliyor.

Bir seyahatte ikilinin, FETÖ’nün trol hesabı Fuatavni’nin yazdıkları üzerinden hakara/makara yapıp iÅŸi eÄŸlenceye döktüklerini aktarsam bu durum, samimiyetin boyutları hakkında sizlere bir fikir verir mi bilmem.

Özçetin, kendisinden rütbeli baÅŸka komutanların da olduÄŸu yolculuk sırasında Akın Öztürk’e dönüp, “Komutanım Fuat Avni yine neler yazmış gördünüz mü?” diye eÄŸlenceli bir üslup ile soru yöneltiyor.

Akın Öztürk’te bunu gülerek karşılıyor.

Uçaktaki geyik muhabbeti, üst rütbeli bir baÅŸka generalin Ahmet Özçetin’i baÅŸka bir yere kovmasıyla son buluyor.

Yukarıda ifadesinden kısa bir alıntı yaptığım şüpheli pilot Hasan Hüsnü Balıkçı, Ahmet Özçetin’in o geceki rolüyle ilgili baÅŸka önemli ÅŸeyler de söylemiÅŸ.

İddianameye giren ifadelerden şu kısma dikkat edelim:

“O gece Ahmet Özçetin bir hedef listesi getirdi. Bu hedef listesine baktığımda, MÄ°T MüsteÅŸarlığı, MÄ°T’in ikinci yeri, Polis Özel Harekat’ta iÅŸaretlenmiÅŸ birkaç yer vardı. Pilotlar bu hedef yerlerini inceliyorlardı. Daha sonra görev yapacaklar belirlenmeye baÅŸladı. Akıncı Ãœssü’nün baÅŸ FETÖ’cüsü Kurmay Albay Ahmet Özçetin’dir”.

Bu durumda, Akın Öztürk’ün 15 Temmuz’dan hemen önce 34 kere görüşme yaptığı darbe planlayıcıları arasında Ahmet Özçetin’in de olmasını normal karşılamak gerekiyor.

Sincan’daki duruÅŸmalarda yakında sorgu sırası Ahmet Özçetin’e gelecek.

Hani 10 tane adam öldüren bir seri katil avukatına, “Beni nasıl savunacaksın merak ediyorum?” diye sormuÅŸ, avukat da, “Valla ben de merak ediyorum” demiÅŸ ya, Özçetin kendisini, manevra kabiliyetleri yüksek avukatları onu nasıl savunacak ben de merak ediyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.