Sosyal Medya

YaÅŸam

Zeytin çekirdeği yüzünden hayatı karardı!

Boğazına zeytin çekirdeği kaçan ve beyin felci geçiren minik Elanur yaşam savaşı veriyor.



Bir buçuk yıl önce annesinin iÅŸe gittiÄŸi esnada bakıcısının evinde, zeytin yedikten sonra çekirdeÄŸi nefes borusuna kaçtı. Uzun süre nefessiz kalan beÅŸ yaşındaki Elanur Aksoy bir buçuk yıldır yataÄŸa mahkum yaşıyor. YaÅŸanan olayın ardından eÅŸi tarafından da terk edilen Anne Arzu Aksoy “2016 yılında 3 aylığına iÅŸe baÅŸlamıştım komÅŸumuz ve akrabamız olan kiÅŸiye bıraktım. Ä°ÅŸe baÅŸladığımın 3’üncü gününde nefes borusuna zeytin çekirdeÄŸinin kaçmasıyla bütün beyin fonksiyonlarını kaybetti. 18 aydır yataÄŸa mahkum ÅŸekilde yaşıyor. Åžu anda Ä°stanbul da yardımseverlerin yardımıyla tedavi görüyoruz. Çok zor durumdayız. ÇocuÄŸum boÄŸazına zeytin çekirdeÄŸi kaçtığında üç buçuk yaşındaydı cıvıl cıvıl bir çocuktu. Benim kızım olayın olduÄŸu gün dışarıda oyun oynadıktan sonra aÄŸabeyi bizim eve çıkarıyor birazda evde oynasın diye. AÄŸabeyine acıktım demiÅŸ bir tane armut yemiÅŸ. Ondan sonra bakıcı kadın torununu gönderip evden aldırıyor Elanur’u. Elanur oraya gittikten on dakika sonra koltukta otururken öksürmeye baÅŸlamış ve morarmış. Su vermiÅŸler ve suyu içtikten sonra yere düşmüş” diye konuÅŸtu.

DOKTORLAR ÇOCUĞUMA 3 SAAT NE OLDUĞUNU ANLAYAMAMIŞ

Olayın saat 14:00’te kendine haber verildiÄŸini belirten Anne Aksoy , "Ä°lk olarak saÄŸlık ocağına götürmüşler ancak orada kalbi durmuÅŸ ve ambulans ile hastaneye götürmüşler. Hatta yolda çocuk öldü diye anons etmiÅŸler. Ne olduÄŸunu da anlamayınca kimse çocuÄŸa müdahale edememiÅŸ. Saat 14:00’te bana haber geldi ben hastaneye gittiÄŸimde saat 16:45’i bulmuÅŸtu ama daha yeni film çekmek için götürüyorlardı. O saate kadar kalp ile uÄŸraşıyorlar. Hatta benim diÄŸer çocuÄŸum aÄŸlıyor paramı kaybettim acaba onu mu yuttu dedikten sonra yanındaki bakıcının eÅŸi doktorlara söylüyor ve ondan sonra film çekmeye karar veriyorlar. Bundan on dakika sonra getirip zeytin çekirdeÄŸi dediler. 3 gün uyuttular ama uyandığında hiçbir tepki yoktu. Bu süreçte ÅŸehir ÅŸehir gezip doktorlara geliyorum”dedi

BEN CUMHURBAÅžKANIMIZA BABA DEDÄ°M NE OLUR BÄ°ZE YARDIM ETSÄ°N

Kendisini evlatlarına adadığını belirten acılı anne “Ben kendimi evlatlarıma adadım. Bu olaylar olduÄŸu esnada eÅŸimden de ayrıldım. EÅŸimin de bana ne maddi ne de manevi faydası yok. Tedaviyi yardım severler karşılıyor. Yoksa benim sadece devletin Ela nur için ödediÄŸi 975 TL maaşım var. Her yere baÅŸvuruyorum ama hala bir ÅŸey çıkmadı.Ben sesimi cumhurbaÅŸkanımıza duyurmak istiyorum. Ben cumhurbaÅŸkanımızı baba olarak bildim ben ev,araba istemiyorum ne olur bize yardım etsin ben çocuÄŸumun saÄŸlığına kavuÅŸmasını istiyorum. Allah rızası için yavrum için yok mu bir çare” diye gözyaşı döktü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.