Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbul'un en şanssız sitesi ve sakinleri

İstanbul Esenyurt'ta 14 katlı bir sitenin sakinleri, hemen yanı başlarında yeralan fabrika nedeniyle oldukça zor günler geçiriyor. Sitenin yanındaki fabrika kumaş kurutma işlemi nedeniyle 24 saat bacalarından etrafa kötü kokulu duman saçıyor.



Bir  kumaÅŸ boyama fabrikasının 3 bacasından gece gündüz kötü kokular saçan duman yükseliyor. KumaÅŸ kurutma iÅŸlemi nedeniyle çıkan dumandan, yaklaşık 400 kiÅŸinin yaÅŸadığı Esenyurt'taki sitenin sakinleri oldukça ÅŸikayetçi. 140 dairenin sakinleri camlarını açamaz, bahçede oturamaz, balkonlarına çamaşır bile asamaz hale gelmiÅŸ. Bacalardan çıkan dumanın yoÄŸunluÄŸu bazı günler oldukça artıyor. Dün de, dumanın yoÄŸunlaÅŸtığı günlerdendi. Birçok site sakini ellerine cep telefonlarını alıp o anları kaydetti. Görüntülerde, ancak bir yangından çıkabilecek yoÄŸun duman, rüzgarın da etkisiyle binayı sarıyor. O anlarda adeta göz gözü görmüyor.

17-08/09/fab.jpg

"ARTIK DAYANACAK HALÄ°MÄ°Z KALMADI"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve diğer ilgili kurumlara konuyla ilgili şikayette bulunduklarını; fakat bir sonuç alamadıklarını söyleyen site sakini Bayram Umur, "Müteahhit firma, biz daireyi alırken fabrikanın kapanacağını söyledi. Ama birkaç ay sonra böyle olmadığını gördük. Yaklaşık 1,5 yıldır da burada oturuyorum. Artık dayanacak halimiz kalmadı. Zaman zaman binanın yaydığı dumanlar yoğunlaşıyor. Ayrıca etrafa saçılan koku nedeniyle burası yaşanılmaz bir yer haline geldi. Evlerin içine kadar duman ve koku giriyor" dedi.

"BAÅž AÄžRISI YAÅžIYORUZ"

Bina sakinlerinden Yusuf Arslan ise, "Sitede bulunan herkes dumandan ve kokulardan etkileniyor. Bundan en çok etkilenenler de çocuklarımız. Yaz-kış burun tıkanıklığı ve baş ağrısı yaşıyoruz. Gece-gündüz fabrika faaliyette olduğu için de geceleri uyamakta güçlük çekiyoruz" ifadesini kullandı.

17-08/09/fabrika.jpg

"2 AYLIK BEBEĞİM VAR"

Sitenin 5. katında oturan Sevda Demir, "2 aylık bebeÄŸim var, dumandan ve kokudan camları açamıyorum. Geceleri de gürültüsü oluyor. Ä°lgili yerlere ÅŸikayette bulunduk; ama bir sonuç alamadık" diye konuÅŸtu. 

Duman ve kokudan dolayı dışarı çıkamadıklarını belirten Arzu Toprak ise "Bu sıcaklarda kliması olan komşulara gidip oturuyoruz. Başka çaremiz yok. Gerekli yerlere başvuruluyor; ama hiçbir sonuç alınamıyor. İnşallah bir çözüm bulunur" şeklinde konuştu.

14 katlı 140 daireli binanın yaklaşık 1,5 yıl önce tamamlandığı, kumaş boyama fabrikasının ise 1992 yılından beri faaliyette olduğu öğrenildi.

17-08/09/bebe.jpg

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.