Sosyal Medya

Güncel

"İran'ın zafer kazanmasına izin vermeyeceğiz!"

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Aden'deki yerel yöneticilerle bir araya geldiği toplantıda, 'Halkımız, İran'ın Yemen'de herhangi bir zafer kazanmasına izin vermeyecektir' dedi.



Bin Dağr, Aden'deki yerel yöneticilerle bir araya geldiği toplantıda, "Halkımız, İran'ın Yemen'de herhangi bir zafer kazanmasına izin vermeyecektir. İstenilen zafere ulaşana kadar da Yemenliler gereken sebatı gösterecektir." dedi.

Yemen halkının Husiler ile devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih yanlıları tarafından "ulusal meÅŸruiyetin yok edilmesine izin vermeyeceÄŸini" vurgulayan Bin DaÄŸr, Ulusal Diyalog Konferansı'nda üzerinde ittifak edilen birlik hükümetinin kurulması için tüm Yemenlilerin çabalarını sürdüreceÄŸini ifade etti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile devrik CumhurbaÅŸkanı Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.