Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan, Kral Selman’ı 'Aksa Kahramanı' ilan etti!

Suudi Arabistan’ın El Aksa zaferinde en büyük etkenin Kral Selman olduğunu belirten açıklaması sosyal medyada büyük tepki çekti. Sürekli Kuzey Afrika sahillerinde güneşlenen bir kral için büyük bir başarı:



Suudi Arabistan, perşembe günü yaptığı açıklamada Kudüs'te bulunan El-Aksa Camii'ndeki karmaşanın sona ermesinde, Kral Selman'ın yoğun diplomatik uğraşlarının en önemli etken olduğunu açıkladı.

BAE COÅžKUYLA KARÅžILADI

Suudi hanedanı yaptığı açıklamada, Selman'ın El-Aksa meselesini çözebilmek için dünya liderleriyle gerekli olan iletiÅŸimi saÄŸladığını belirtti. Ä°srail polisinin yenilgiyi kabul etmesi ve güvenlik kontrol noktalarını kaldırmasıyla bu diplomasinin “baÅŸarı ile sonuçlandığını” da ekledi. Bu açıklama Riyad'ın en yakın müttefiklerinden olan BirleÅŸik Arap Emirlikleri tarafından da coÅŸkuyla karşılandı. Prens Muhammed bin Zayed, krizin çözülmesindeki Suudi faktöründen övgüyle söz etti. 

KRAL TATÄ°LDE

Açıklama sonrası Twitter'da “Selman'ın kalbindeki El-Aksa” etiketi yayılmaya baÅŸladı. Birçok kullanıcı etikete büyük tepki gösterdi. Tepki gösterenlerin ortak noktası, direniÅŸ ve zafer için Filistin halkına deÄŸil Kral Selman'a teÅŸekkür edilmesiydi. Selman pazartesi gününden beri tatilde ve baÅŸta El-Aksa gerilimi olmak üzere devlet iÅŸleriyle oÄŸlu Muhammed bin Salman uÄŸraşıyor.

Eski Åžehir, Kudüs'ten bir aktivist Middle East Eye'a yaptığı açıklamada “Biz Filistinliler sadece Ä°srail'e deÄŸil, tüm dünyaya karşı gücümüzü ispatladık” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: Middle East Eye

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.