Sosyal Medya

Güncel

Gül'den Cumhuriyet Gazetesi açıklaması: Tutuksuz yargılanmaları doğru olur

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet Gazetesi davasıyla ilgili "Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.



11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, cuma namazını Sarıyer Çamlıtepe Merkez Camii'nde kıldı. Cami çıkışında  gündeme iliÅŸkin basın mensuplarına konuÅŸan Gül, Mescid-i Aksa'da Ä°srail'in Müslümanlara yönelik son dönemde uyguladığı güvenlik politikaları sonrasında yaÅŸanan olaylara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. 

"Ä°SRAÄ°L'Ä°N BÄ°RAZ GERÄ° ADIM ATMASI TABÄ° Ä°YÄ° AMA Ä°ÅžGALÄ° DEVAM EDÄ°YOR"

Filistinlilere yönelik büyük zulümler yapıldığını söyleyen Gül, "Filistin'in iÅŸgalinin 50'nci yıldönümünde bu olayların olması, birçok Ä°slam ülkesindeki iç savaÅŸlar da sanki bir fırsat vermiÅŸ gibi özellikle son dönemde Mescid-i Aksa'ya karşı uygulanan politikalar asla kabul edilemez. Bunları Ä°slam dünyası ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler dahil kınadılar. Ä°srail'in biraz geri adım atması tabi iyi ama iÅŸgali devam ediyor olması bütün acıları Müslümanların kalbinde hep hissettiriyor. Ãœmit ederim ki bugün Cuma namazında olay olmaz ve herkes ibadetini huzur içinde yapmış olur" diye konuÅŸtu. 

"MAHKEME KENDİ KANATİNE GÖRE KARARINI VERECEKTİR"

Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu yöneticileri ve yazarlarının yargılandığı davaya ilişkin bir soruya üzerine Abdullah Gül şunları söyledi:

"Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doÄŸru olduÄŸunu söylemiÅŸimdir. Åžimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doÄŸru olacağını düşünüyorum. Şüphesiz  mahkeme kendi kanaatine göre kararını verecektir. Ancak Türkiye'de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum" diye konuÅŸtu.

Abdullah Gül, açıklamaların ardından vatandaÅŸların ilgisi arasında camiden ayrıldı. 

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.