Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'a düşen yağmur miktarı açıklandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların çok etkili olduğunu, 18 Temmuz’da 45 dakikada yaklaşık 50-60 kilogram yağışın, bugünkü yağışta ise 20 dakikada fırtına ve dolu ile birlikte 30-40 kilogram arasında yağışın kaydedildiğini bildirdi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°stanbul’u etkisi altına alan ve kentin birçok noktasında su baskınlarına neden olan ÅŸiddetli yağışla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Ä°stanbul’u akÅŸam saatlerinde etkisi altına alan ÅŸiddetli fırtına ile birlikte baÅŸlayan yağışlar Ä°stanbul’da hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlardan baÅŸta E-5 Avrupa yakası otoyolu baÅŸta olmak üzere hemen hemen tüm baÄŸlantı yolları ve caddeler trafikten durma noktasına gelmiÅŸtir” denildi.

Yağışın il genelinde farklı bölgelerde 20-25 dakikalık sürelerde etkili olduğu kaydedilen açıklamada, Meteoroloji istasyonlarından kaydedilen yağış miktarlarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

“Aksaray: 16 - KG/M2
Akom: 23 - KG/M2
Çavuşbaşı: 30- KG/M2
Yenibosna: 25 - KG/M2
Merter: 30- KG/M2
Bostancı: 15 - KG/M2”

Yağışla birlikte lodos yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde esen rüzgarın (AKSARAY-80km/s) hava sıcaklıklarının da 10C derecelerde azalmasına ve mevsim normalleri altına gerilemesine neden olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Åžiddetli yağış esnasında dakikada ortalama 25 ÅŸimÅŸek ve yıldırım hadisesi ile yağış boyunca toplam 372 adet ÅŸimÅŸek ve yıldırım hadisesi gözlemlenmiÅŸtir. Yıldırım düşmesi nedeniyle meydana gelen 2 adet yangın olayı meydana geldi. Kağıthanede Odun Deposunda çıkan yangın Ä°tfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yine HaydarpaÅŸa Garının kulesine vinç devrilmesi nedeniyle çıkan yangın söndürüldü. Yaralanan bir vatandaÅŸ vincin altından çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. ÅžiÅŸli Ä°lçesi Pangaltı semtinde bulunan Ermeni mezarlığının duvarı çökmesi sonucunda 2 vatandaÅŸ yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.