Sosyal Medya

Güncel

El-Aksa'ya gidiyoruz

TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanlığı Mescid-i Aksa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Grubun başkanı AK Parti'li Hasan Turan, “Mescid-i Aksa’ya olan ilgi devam ettikçe Kudüs’ün İsrail’in olma ihtimali zayıflıyor. O yüzden bizim Mescid-i Aksa’ya ilgiyi zirveye çıkartmamız gerek” dedi.



Ä°srail’in Mescid-i Aksa’yı abluka altına almasına Türkiye sessiz kalmadı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°srail CumhurbaÅŸkanı Reuven Rivlin’i arayarak Türkiye’nin kaygılarını iletti. ErdoÄŸan’ın giriÅŸiminin ardından TBMM Filistin Dostluk Grubu BaÅŸkanlığı da Mescid-i Aksa’ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Mescid-i Aksa’nın yalnız bırakılmaması gerektiÄŸini belirten Filistin Dostluk Grubu BaÅŸkanı AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan baÅŸkanlığında önümüzdeki günlerde Mescid-i Aksa’ya gideceklerini söyledi. Turan, Filistin Dostluk Grubu baÅŸkanlığı ile bir planlama yaptıklarını belirterek, planlamayı dostluk grubu ile sınırlı tutmayacaklarını, Meclis’te bulunan tüm milletvekillerini davet edeceklerini kaydetti.

MÜSLÜMANLARIN ELİNDEN KUDÜS'Ü ALMAK İSTİYOR

TBMM Filistin Dostluk Grubu BaÅŸkanı AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Hasan Turan, Yeni Åžafak’a Ä°srail’in Mescid-i Aksa’yı abluka altına almasını deÄŸerlendirdi. Ä°srail’in amacının gün geçtikte Mescid-i Aksa’yı Müslümanların elinden almak istediÄŸini belirterek, “Oradaki ablukayı gün geçtikçe daraltıyor. Müslümanlara yaÅŸ sınırı koyuyor, dedektör koyuyor. Kontrol ediyor. AÄŸlama duvarı ile birlikte emelini çökertmeye çalışıyor. Yani Mescid-i Aksa’yı MüslümansızlaÅŸtırmak, orayı yalnız bırakmak gibi bir gayesi var” dedi.

DÃœNYA Ä°SRAÄ°L’E DUR DEMELÄ°

Ä°sral’in uyguladığı ablukanın ne insan haklarına ne de uluslararası hukuka uyduÄŸunu söyleyen Turan, “Dünyanın devlerinin insan hakları ve özgürlükleri baÅŸka yerlere zorla ithal etmeye çalışan bu küresel ülkelerin Ä°srail’in sınır tanımaz uygulamalarına dur demeleri lazım. Aynı zamanda bizim açımızdan da Kudüs ve Filistin meselesi Batı medeniyeti açısından da bir turnusol kağıdıdır. Bütün dünya Mescid-i Aksa ile Kudüs ile Filistinli Müslümanların mazlumiyeti sınanmaktadır. Herkes bu sınav üzerinden hesabını verecektir” ifadelerini kullandı.

TBMM OLARAK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

“Kudüs davası bizim duruÅŸumuzun merkezini oluÅŸturuyor” diyen Turan, “Önümüzdeki günlerde dostluk grubu olarak Filistin Dostluk Grubu ile bir ziyaret planlayacağız. Gitmek isteyen diÄŸer milletvekilleri kardeÅŸlerimize de davette bulunacağız. CumhurbaÅŸkanımızın çaÄŸrısına sahip çıkıyoruz. Kudüs ile ilgili gidiÅŸ geliÅŸlerin artmasından memnuniyet duyduÄŸunu ama istenilen seviyeye gelmemiÅŸ olmasından da hüzün duyduÄŸunu ifade etmiÅŸti” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°lgiyi zirveye Ã§Ä±karmalıyız

“Mescid-i Aksa’ya olan ilgi devam ettikçe Kudus’ün Ä°srail’in olma ihtimali zayıflıyor” diyen Turan, “O yüzden bizim Mescid-i Aksa’ya olan ilgiyi zirveye çıkartmamız lazım. Bütün camilerimizde hutbe okundu. Bizim için bütün camilerde okunan hutbe Mescid-i Aksa’da okunan hutbe gibidir. Kimse yüreÄŸimizden Mescid-i Aksa’yı koparamaz, alamaz. Bütün Müslümanların bu konuda bilinçli olması ve sahip çıkması lazım. Mescid-i Aksa, herhangi bir müslüman açısından bir coÄŸrafya deÄŸil kalbinin merkezidir. Mescid-i Aksa Müslümanın kıblesidir. Yönünü döndüğün kıblen iÅŸgal edilmek istenmektedir. Orada onu korumaya çalışan yiÄŸitler de acımasızca dünyanın gözünün önünde katledilmektedir” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.