Sosyal Medya

Güncel

Atalay Filiz'e 'akıl hastalığı yok, cezai sorumluluğu tam' raporu

Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkçı cinayetine ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapsi istenen Atalay Filiz'in yargılandığı davada dosya, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcısına verildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce, Filiz hakkında “akıl hastalığı yok, cezai sorumluluğu tam” yönünde yeni bir rapor düzenledi.



Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, tarih öğretmeni  Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" ve  "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis  cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.    Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, Silivri Kapalı Ceza  Ä°nfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz ile taraf avukatları katıldı. DuruÅŸmada,  Fatma Kayıkçı'nın yakınları da hazır bulundu. DuruÅŸmada savunma yapıp yapmayacağı sorulan Filiz, "Ben daha önce sulh  ceza hakimliÄŸinde ve savcılıkta yaptığım savunmalarımı tekrar etmek istiyorum"  dedi.

RAPOR GELDÄ°: AKLÄ° DENGESÄ° YERÄ°NDE 

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti BaÅŸkanı Hüseyin Öztürk, Filiz'in  savcılıkta verdiÄŸi ayrıntılı ifadesini okudu. Ä°fadesinin doÄŸru olup olmadığı  sorulan Filiz, ÅŸu aÅŸamada eklemek istediÄŸi bir ÅŸey olmadığını söyledi. Mahkeme BaÅŸkanı Öztürk, Filiz'in "resmi belgede sahtecilik" suçundan  Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığı dava kapsamında Bakırköy Prof.  Dr. Mazhar Osman Ruh SaÄŸlığı ve Sinir Hastalıkları eÄŸitim ve AraÅŸtırma  Hastanesinden rapor alındığını belirtti.

Öztürk, söz konusu raporda, Filiz'in atılı suçu iÅŸlediÄŸi esnada ceza  sorumluluÄŸunu etkileyecek bir akıl hastalığı ya da zayıflığının saptanmadığı,  iÅŸlediÄŸi öne sürülen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiÄŸi ve bu  fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneÄŸinin tam olduÄŸu, iÅŸlediÄŸi  Ã¶ne sürülen suça yönelik cezai sorumluluÄŸunun tam olduÄŸu yönünde görüş  bildirildiÄŸini kaydetti.  DuruÅŸmada, Filiz'in firari olduÄŸu dönemde emniyette tanık olarak ifade  veren Reyhan DaÄŸ'ın, Filiz'i tanıdığı ve kendisinden para istediÄŸini iddia ettiÄŸi  beyanları okundu.Söz konusu kiÅŸiyi tanıyıp tanımadığı sorulan Filiz, "Tanımadığımı  söylemiÅŸtim. Bu kiÅŸiyle tanışmışlığım yoktur. O para benim paramdı. Ben onu  tanımıyorum da o belki beni tanıyordur, bilemem." dedi. Mahkeme heyeti, kovuÅŸturmanın geniÅŸletilmesi talepleri yoksa, dava  dosyasının, esas hakkındaki mütaalasının hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına  verilmesine karar verdi. Atalay Filiz'in tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruÅŸmayı  erteledi.

ÜÇ KİŞİNİN KATİLİ

Tuzla'da 2 çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü  iddia edilen Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan HASAN Hüseyin  Demirarslan'ın TÃœBÄ°TAK'ta çalışan oÄŸlu GöktuÄŸ Demirarslan ve onu ziyarete gelen  kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmiÅŸti. 3 yıldır aranan Filiz'in, sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı ve bir  süre sonra geldiÄŸi Ä°stanbul'da yaÅŸamaya baÅŸladığı, çevresine kendisini farklı  kimlikle tanıttığı belirtilmiÅŸti.   Menderes'te yakalanarak Ä°stanbul'a getirilen Filiz, Kayıkçı'yı  tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle çıkarıldığı Sulh Ceza HakimliÄŸince 13 Haziran  2016'da tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Filiz  hakkında, "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya iÅŸlenmesini  kolaylaÅŸtırmak ya da yakalanmamak amacıyla tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaÅŸtırılmış müebbet, "kiÅŸinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya  Ã¶lmesinden yararlanarak nitelikli hırsızlık" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar  hapis cezası talep ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.