Sosyal Medya

Güncel

'Sabah namazı çocukları'na hediye bisiklet

Türkiye Gençlik Vakfınca Rize'de ramazan boyunca camide sabah namazı kılan çocuklara bisiklet hediye edildi.



Rize'de ramazanda camiye gelerek sabah namazı kılan Ã§ocuklara bisiklet verildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Rize İl Temsilciliğince yürütülen proje kapsamında, ramazan boyunca her sabah sabah namazına gelerek bisiklet kazanan 70 çocuk için Eski Orta Cami'de dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Rize Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ve Osman AÅŸkın Bak, Belediye BaÅŸkanı ReÅŸat Kasap, Ä°l Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, TÃœGVA Genel BaÅŸkan Yardımcısı Suat Kır, çocuklar ve aileleri katıldı.

Törende, hediyeyi kazanan bir çocuğu bisiklete bindirerek sürmesine de yardım eden Bektaş, gelecek nesillerin dinini, devletini, ailesini, büyüklerini ve tarihini bilerek yetişmesi için çaba sarf eden herkese teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcı Kır da buradaki asıl amacın çocuk ve gençlere camiyi sevdirmek olduğunu söyledi.

Hediyelerle gençlere namaz alışkanlığını kazandırmak için çabaladıklarını ifade eden Kır, "İnşallah bundan sonra hayatları boyunca namaz kılma alışkanlıklarını devam ettirirler. Bu gençlerimize namazı aşılamak istiyoruz. Bu nesil gelecek nesillerin öncüleri olacak. Geçmişte Fatihler, Kanuniler, Yunus Emreler yetişen nesilden yenileri çıkacaktır." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.