Sosyal Medya

Güncel

Filipinler: ABD'nin aradığı Hapilon burda değil

ABD'nin Filistin'de kaçırılan Amerikalılardan sorumlu tutarak başına 5 milyon dolar ödül koyduğu Hapilon'un iddiaların aksine Filipinler'de olmadığı açıklandı



Filipin ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, Amerika'nın en çok aranan teröristlerinden birinin, Marawi'de beş haftadır DEAŞ örgütüne düzenlenen operasyonlar sırasında kaçmış olabileceği açıklandı.

Askeri Batı Mindanao Komutanlığı genel başkanı Korgeneral Galito, Güneydoğu Asya'daki DEAŞ yapılanmasının lideri olduğu iddia edilen İsnilon Hapilon'un Marawi şehrindeki operasyon bölgesinde görülmediğini söyledi.

Galito, DZBB radyo istasyonuna verdiği röportajda, "Bölgede (Hapilon) görmedim, zaten bir yere kaçmayı başarabildiğini gösteren bazı raporlarımız var, ancak şimdilik sadece bu raporları onaylıyoruz," dedi.

Hapilon'un kaçıp gitme olasılığı üzerine sorulan soruya, "Evet, evet, bildirildiğine göre çok fazla kayıp yaşadı, grubunun çoğunluğu yarısından fazlasının yaralandı." diyerek cevap verdi.

Hapillon'u 23 Mayıs'ta Marawi'de tutuklamak için hükümet birlikleri tarafından yapılan giriÅŸim, DEAÅž üyeleri baÅŸta olmak üzere bazı yabancı savaşçıların desteÄŸiyle baÅŸarısız sonuçlanmıştı.

Filipinler CumhurbaÅŸkanı Rodrigo Duterte, Marawi ve güneyindeki Mindanao bölgesinde sıkıyönetim ilan ederek, DEAÅž örgütünün bölgede bir il kurma giriÅŸiminde bulunduÄŸu duyumları üzerine bölgeye operasyon düzenlediÄŸini açıkladı.

5 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Hapilon 2001'de Filistin'de üç Amerikalıyı kaçırma olayına karıştığı için Washington tarafından suçlanarak "en çok aranan" terörist listesine alarak ABD hükümeti olarak başına 5 milyon dolarlık ödül koydu.

Hapilon'un, DEAŞ'a bağlılık yemini eden Ebu Seyyaf grubuna da önderlik ettiği öne sürülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.