Sosyal Medya

Düşünce Platformu

Aptal Yeni Dünya

Söz gelimi Trump iş başına gelir gelmez ‘büyük şeytan İran’dır’ dediğinde ben buradan ‘kesin olarak İran dışında bir Müslüman ülkenin başı belaya girecek çok yakın gelecekte’ cümlesini anlamıştım. Yine Trump, yanına aldığı Selman, Sisi ve diğer kuklalarıyla neredeyse Masonik, okültist bir ayin yaparak o küreye elini koyduğunda meselenin İran olmadığını kavramıştım. Çok geçmedi, Katar’a ambargo meselesi patladı.



İsmaıl Kılıçarslan - Yeni Şafak

DoÄŸrusu tam tanım ÅŸu: ‘Hepimizi aptal zanneden, hepimizi aptal yerine koyan yeni dünya.’

Eskiden de dünyayı sömüren hâkim güçler her ÅŸeyi iÅŸlerine gelecek ÅŸekilde algı çarpıtmasına uÄŸratır, her olayı kendi lehlerine çevirecek bir yol bulurlardı ama bunları yapabilmek için hiç olmazsa biraz emek harcarlar, biraz çaba sarf ederlerdi. Åžimdi parmaklarını kımıldatmıyorlar. Neredeyse 1990’lardan beri bu yana hepimizi aptal yerine koyup zekâmıza hakaret ediyorlar. Benim ‘Aptal Yeni Dünya’ diye tanımladığım budur.

Biraz daha derinleÅŸtireyim meselemi. Söz gelimi Trump iÅŸ başına gelir gelmez ‘büyük ÅŸeytan Ä°ran’dır’ dediÄŸinde ben buradan ‘kesin olarak Ä°ran dışında bir Müslüman ülkenin başı belaya girecek çok yakın gelecekte’ cümlesini anlamıştım. Yine Trump, yanına aldığı Selman, Sisi ve diÄŸer kuklalarıyla neredeyse Masonik, okültist bir ayin yaparak o küreye elini koyduÄŸunda meselenin Ä°ran olmadığını kavramıştım. Çok geçmedi, Katar’a ambargo meselesi patladı.

Köşemi takip edenler hatırlayacaktır. ‘Romantizmin gereÄŸi yok. Katar uluslararası sitemle anlaÅŸmak zorunda kalacaktır’ diye yazmıştım. Katar, hem 12 milyar dolarlık uçak alımı hem de ABD ile ortak askeri tatbikat yaparak anlaÅŸmasını yaptı.

Artık yapacaklarını öyle göstere göstere, öyle kaba saba, öyle açıktan yapıyorlar ki olacak her ÅŸeyi önceden ön görebiliyorsunuz. Ne ki önceden ön görebiliyor olmanız o mesele için bir tedbir alabileceÄŸiniz anlamına da gelmiyor. Gücünü orantısız ÅŸekilde, hatta neredeyse hayvani bir orantısızlıkla ve hiçbir açıklama yapmadan kullanıyor dünyanın egemen güçleri artık. Benim ‘Aptal Yeni Dünya’ dediÄŸim budur.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece bu anlattığım meseleyi test edebildiğimiz son derece üzücü bir olay yaşadık. Her şey dakikalar içerisinde ve neredeyse gözümüzün önünde oldu. Yine hepimizi aptal yerine koyarak zekâmıza hakaret ettiler.

Saat 02:00. Londra’nın Finsbury Park Camii’nde kılınan teravih namazının ardından Müslümanlar evlerine doÄŸru gidiyorlar. O sırada bir kamyonet, caminin önündeki kalabalığa doÄŸru geliyor. Kamyonetin sürücüsü ‘Müslümanları öldüreceÄŸim’ diye bağırıyor o esnada. Ve kalabalığın arasına dalıyor kamyonet.

Şimdi burada duralım.

Diyelim o pazar gecesinin sabahı, diyelim Forest Hill’deki ‘King’s Church’ten dağılan kalabalığın üzerine doÄŸru bir kamyonet gidiyor olsa, kamyonetin sürücüsü ‘Hıristiyan öldüreceÄŸim’ diye bağırsa olaylar nasıl geliÅŸirdi?

Bir kere kesin olarak kamyoneti süren adam güçlükle durdurulur ve oracıkta infaz edilirdi. Kamyonetten Tunus mu, Fas mı, Pakistan mı bir Ä°slam ülkesine ait bir pasaport çıkardı. Eylemi IŞİD üstlenirdi. ‘Kilisede Ä°slamist Terör’ manÅŸetleri atılırdı.  Kamyonu süren adamın IŞİD’le nasıl baÄŸlantı kurduÄŸu yönünde boy boy haber dosyaları patlatılırdı.

Peki camiye sürülen kamyonet için nasıl geliÅŸti olaylar? Londra polisi, teröristi neredeyse hiç zorlanmadan, ÅŸiddete hiç baÅŸvurmadan gözaltına aldı. Ä°lk anda BBC ve diÄŸer haber kanalları ‘bir kamyonet kalabalık bir insan topluluÄŸuna çarptı’ olarak geçtiler hadiseyi. Kamyonetteki elbette Hristiyanist Vandal bir terörist olamazdı. Eylem kesinlikle Müslümanlara yönelmiÅŸ olmazdı. Dolayısıyla haberin ‘Hristiyanist teröristin Müslümanları hedef alan saldırısında bir kiÅŸi hayatını kaybetti’ ÅŸeklinde olmasını bekleyemezdik deÄŸil mi?

Ardından FOX el büyüttü. ‘Saldırı Müslümanlara yönelik deÄŸil’ dedi.

Sonra ne mi oldu? Kamyoneti Müslümanların üzerine sürenin bir Hristiyanist terörist olmadığı, 48 yaşında, traÅŸlı ve psikolojik sorunları olan bir Ä°ngiliz erkek olduÄŸu anlaşıldı. Ya ne olacaktı? 48 yaşında, traÅŸlı, iyi giyimli, psikolojik sorunları olan bir Ä°ngiliz vatandaşından ‘Ä°slam karşıtı, Müslüman düşmanı Hristiyanist bir terörist’ çıkacak deÄŸildi ya.

Hepimizi aptal yerine koyuyorlar. Her naneyi gözümüzün önünde yiyorlar. Hiç füturları, ahlakları, insanlıkları yok.

Åžimdi gelelim meselenin ek yerine.

Biz ‘kültürel iktidar’ deyince aklına ‘kültür mültür iÅŸlerini bizim firmalar yapsın’ cümlesi gelen bizim tosuncuklar da iyi dinlesin burayı. Memleketimizin en ciddi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, saldırıdan sonra bütün detaylar netleÅŸmiÅŸken içinde ‘Müslümanlar, cami, saldırı’ kelimeleri geçmeyen bir baÅŸlıkla verdi haberi: ‘Londra’da bir kiÅŸi aracını yayaların üzerine sürdü.’

Ä°ÅŸte kültürel iktidar tam burada... Anadolu Ajansı’nda senin yetiÅŸtirdiÄŸin muhabirin dahi dünyadaki verili kültürel iktidar dilinin esiri oluyor ve haberi FOX, BBC falan nasıl verdiyse öyle veriyor. Dünya sisteminin hem kendisini hem de bizi aptal yerine koymasına rıza gösteriyor.

Daha çok işimiz var, çok.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.