Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Yemen’deki dram modern dünyanın yüz karası'

Amerika Zekat Vakfı Başkanı Halil Demir, Yemen



Amerika Zekat Vakfı BaÅŸkanı Halil Demir, Amerika Zekat Vakfı’nın geleneksel iftarından sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in (BM) “dünyadaki en kötü açlık krizlerinden birinin” yaÅŸandığına iliÅŸkin uyarıda bulunduÄŸu Yemen’deki dramı “modern dünyanın yüz karası” olarak niteleyen Demir, “Binlerce kadın, erkek ve çocuÄŸun hayatını kaybettiÄŸi, kolera gibi salgın hastalıkların pençesinde boÄŸuÅŸan Yemen’i 21. yüzyılın medeni dünyası sadece seyretmektedir. EÄŸer Yemen’e bir an önce sahip çıkılmazsa, insanlığımız bu topraklarda ölecektir.” dedi.

BaÅŸta Müslüman ülkeler, BM ve ABD gibi geliÅŸmiÅŸ devletler olmak üzere tüm dünyayı Yemen’e yardıma çağıran Demir, “Yemen’in bizlere ihtiyacı var. Kimliklerimizi bir kenara bırakıp, birer insan olarak bu içler acısı duruma ‘dur’ diyelim.” diye konuÅŸtu.

Vakfın bu yılki geleneksel iftar programına, aralarında Chicago BaÅŸkonsolosu Umut Acar, Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal’in de bulunduÄŸu çok sayıda ülke, din ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.