Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan ziyareti iptal!

Ekonomi Bakanı Zeybekçi ile Doha'ya giden ve burada Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından kabul edildikten sonra Kuveyt’e geçen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Türkiye’ye dönüyor. İki bakanın Kuveyt'in ardından Suudi Arabistan'a geçmesi bekleniyordu.



Kuveyt, krizde Katar’a karşı Suudi Arabistan’la birlikte tutum takınmasına raÄŸmen krizin sona ermesi için giriÅŸimde bulunmuÅŸ ancak somut bir sonuç alamamıştı.

ÇavuÅŸoÄŸlu ve Zeybekçi’nin Kuveyt’teki temaslarından sonra Suudi Arabistan’a geçmesi bekleniyordu. Ancak ÇavuÅŸoÄŸlu’nun bugün Türkiye’ye gelecek olan Küba DışiÅŸleri Bakanı Bruno Rodriguez Parrilla ile görüşmesinden sonra yarın yeniden bölgeye gitmesi bekleniyor. Kral ve DışiÅŸleri Bakanı ile görüşme programının ayarlanması durumunda ÇavuÅŸoÄŸlu’nun yarın Suudi Arabistan’a gidebileceÄŸi belirtiliyor.

KÖRFEZ KRİZİ ELE ALINMIŞTI

ÇavuÅŸoÄŸlu’nun dün Katar DışiÅŸleri Bakanı Åžeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim Al Sani ile görüşmesinde Körfez krizi ayrıntılı olarak ele alınmıştı. ÇavuÅŸoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın krizi sona erdirmek için bölge ve Ä°slam ülkelerinin yanı sıra Batılı ülke liderleriyle yaptığı görüşmeler hakkında Katarlı mevkidaşına ayrıntılı bilgi vermiÅŸti.

Türkiye’nin krizi Ramazan Bayramı’ndan önce çözmek için her türlü gayreti göstereceÄŸini ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, Katar’la dayanışma içinde olduklarını göstermek ve soruna çözüm yolu bulmayı hedefledikleri için Katar’a geldiklerini vurgulamıştı. Ekonomi Bakanı Zeybekçi de Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim’le, abluka altına alınan Katar’ın ihtiyaç duyduÄŸu gıda ve diÄŸer malzemelerin teminini görüşmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.