Sosyal Medya

Güncel

'Netanyahu ve Sisi gizlice görüştü'

Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile İsrail ana muhalefet lideri Isaac Herzog’un, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Nisan 2016’da Kahire’de gizli bir görüşmede yaptığını iddia etti.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun, geçen yıl Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’de Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es-Sisi ile gizli bir görüşme gerçekleÅŸtirdiÄŸi bildirildi.

Ä°srail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu ile beraber Ä°srail ana muhalefet lideri Isaac Herzog’un da Sisi ile Nisan 2016’da Kahire’de yapılan gizli görüşmede yer aldığı belirtildi.

Netanyahu ile müsteÅŸarları, Siyonist Blok lideri Herzog ve özel güvenlik biriminden oluÅŸan özel bir uçağın geceleyin Ä°srail’in orta bölgelerinden Kahire’ye uçtuÄŸu belirtilen haberde, aynı ekibin gün doÄŸumundan önce Ä°srail’e geri döndüğü ifade edildi. 

Haberde, Sisi’nin yeni barış sürecini baÅŸlatmak için gerekli adımları atmaları yönünde Netanyahu ve beraberindeki ekibe baskı yaptığı vurgulanarak, Netanyahu ve hükümet ortaklarının barış konusunda siyasi kabiliyete sahip olmadığı anlaşıldığı için Herzog’un da bu görüşmeye katıldığının altı çizildi. 

Siyonist Blok lideri Herzog’un daha önce Åžubat 2016’da gizlice yapılan bir baÅŸka görüşmeye de katılmayı kabul ettiÄŸi belirtilen haberde, Herzog’un Netanyahu’nun “ciddiyetsiz” tutumlarından dolayı Siyonist Blok’un Ä°srail hükümetine katılma çabalarının baÅŸarısızlığa uÄŸradığı yönündeki sözlerine yer verildi.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun, yine geçen yıl ÅŸubat ayında Ãœrdün'ün Akabe ÅŸehrinde eski ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Ãœrdün Kralı 2. Abdullah ve Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi ile gizli bir görüşme gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.