Sosyal Medya

Dünya

Duterte: ABD’den yardım istemedik

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD ordusunun Marawi’de Filipinler’e yardım etmesinin açıklanmasının ardından, ABD’den yardım istemediklerini söyledi.



Filipinler Devlet BaÅŸkanı Rodrigo Duterte, ülkenin Marawi kentinde DEAÅž yanlısı gruplara yönelik askeri operasyon için ABD’den yardım istemediÄŸini söyledi. Yardımları için ABD’ye teÅŸekkür eden Duterte, “Yardımda bulunmaları için hiçbir ABD’liye yanaÅŸmadım. Onlar da yardım teklifinde bulunmamış olsalar dahi kendilerine teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ABD’nin yardımı olmadan da Filipinler Silahlı Kuvvetlerinin krizi çözeceÄŸine inandığını kaydetti. Duterte, terör örgütü DEAÅž lideri Ebubekir BaÄŸdadi’nin Filipinlerde saldırı emri verdiÄŸini ifade etti.

Öte yandan, Filipinli yetkililer Filipinler ordusu ile DEAÅž’a baÄŸlı gruplar arasında yaÅŸanan çatışmada ABD’den yardım geldiÄŸini doÄŸruladı. Açıklamada, ABD’den yapılan yardımın teknik yardım olduÄŸu belirtildi. Filipinler Devlet BaÅŸkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Filipinler ve ABD arasında varılan anlaÅŸma ve protokollere baÄŸlı kalındığını ifade etti. Abella, “ABD, Filipinler Silahlı Kuvvetlere Marawi’de yardım saÄŸlıyor. Ancak bu yardım sınırlı teknik yardımdır” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.