Sosyal Medya

Güncel

‘FETÖ'cülerin yüzlerinde pişmanlık değil başarısızlık öfkesi var’

İnal, “FETÖ davası sanıklarının yüzlerinde pişmanlık değil başarısızlığın getirdiği öfke var.' dedi.



FETÖ davalarına müdahil olarak katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Doğan İnal, Sabah'a açıklamalarda bulundu.

Mahkeme salonlarında kendilerine ezberletilmiÅŸ gibi aynı cümlelerle savunma yapan FETÖ'cülerle ilgili sruları cevaplayan Ä°nal, “FETÖ davası sanıklarının yüzlerinde piÅŸmanlık deÄŸil baÅŸarısızlığın getirdiÄŸi öfke var. Ä°lk ifadelerinde örgütü itiraf eden FETÖ'cü askerlerin cezaevlerinde yeniden beyinleri yıkandı. Ağız birliÄŸi içerisinde FETÖ'yü savunmaları örgütsel bir faaliyet. Mahkemeler FETÖ'cü askerlerin ÅŸovuna izin vermemeli.” dedi.

İçlerinde Yurtta Sulh Konseyi'nin de bulunduğu 221 kişinin yargılandığı ve Ankara'da görülen 15 Temmuz Çatı Davası'na katılan İnal, gözlemlerini şöyle aktardı;

"Duruşmalardaki bu örgütsel tavrın ve savunmanın arkasında aslında yaptıkları şeyi meşru görmek yatmaktadır. Mesela Muğla'da devam eden sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik suikast davasında bu tavrı net olarak görüyoruz. Orada sanıklar kendilerince bir terör operasyonuna gittiklerini hedeflerinin Cumhurbaşkanı'na suikast olmadığını anlatmaktadırlar. Tüm dünyanın gözü önünde helikopterlerle Cumhurbaşkanımızın kaldığı otele saldıran, ateş eden ve oradaki güvenlik görevlileriyle çatışıp görevlileri şehit eden bu askerler çok rahat ve kendilerinden emin bir şekilde suçlamaları benzer ifadelerle ret etmekte, sadece verilen emri yerine getirdiklerini anlatmaktadırlar. Bizim de müşteki sayın Cumhurbaşkanımız adına katıldığımız o duruşmalarda sanıkların sözlerinde ve gözlerinde başarısız olmalarından kaynaklanan hırsı kini ve nefreti hemen görebiliyorsunuz. Yani yaptıklarından pişman olmayan başarısızlıklarına üzülen teröristler bunlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.