Sosyal Medya

Güncel

Abdurrahman Dilipak AK Parti’nin en büyük zaafını yazdı

Dilipak, 'AK Parti’nin en büyük zaafı ciddi bir muhalefete sahip olmaması' dedi.



Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, "Aşağıda anlatılanlar bize ders olsun!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında yenileşmenin gerekliliğine vurgu yapan Dilipak, AK Parti'nin en büyük zaafının ciddi bir muhalefete sahip olmaması olduğunu söyledi.

Dilipak'ın yazısıdan ilgili kısım şöyle;

"AK Parti yeni dönemde Demokrasi, Değişim ve Reform vaad ediyor ya, kongre sonrası ortamı da bu vesile ile bu nasihat ışığında değerlendirmekte yarar var.

Kuşkusuz AK Parti'nin vaad ettiği bu şeyler daha önce yok değildi, bunları daha da geliştireceğini söylüyor.. Yani halkın daha çok sesine kulak verecek, değişime açık olacak ve bazı şeyleri yeniden düzenleyecek. Devlette bunu daha etkin bir şekilde gerçekleştireceğini söylüyor ama bunu önce kendinde gerçekleştirmesi gerekir..

Bu talebe çok büyük bir destek vardı ama MKYK listesine yansımamıştı bu ilkeler.. Neden böyle oldu bilmiyorum.. Biz kendimizi değiştirmeden olmaz. Önce bizim kendimizi değiştirmemiz gerekiyor..

Bakın buraya kadar bir şekilde geldik, ama bundan sonra böyle devam edemeyiz.. Eski hal muhal, ya yeni hal, ya izmihlal.. Köklerine yabancılaşmadan yenilenmeye ihtiyacımız var.

AK Parti'nin en büyük zaafı ciddi bir muhalefete sahip olmaması.. CHP'den ya da ötekilerden kaçanların toplamı AK Parti'yi iktidara taşımaya yeter gibi bir anlayış var sanki. Biraz dini söylem, biraz tarih ve konjonktürel ekonomik ve siyasi başarılar ve tabii hepsinden öte Allah'ın yardımı ile bu iş bir şekilde gidiyor.

Bana kalırsa işler layık olduğumuzdan daha iyi gidiyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.