Sosyal Medya

Güncel

İsrail usulü işgal

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, İsrail’in kuruluş aşamasındaki taktiğiyle işgal alanlarını genişletmeye başladı. Terör örgütü, Menbiç ve Haseke gibi kentlerde Arapların topraklarını değerlerinin üzerinde paralar ödeyerek ya da tehditle satın alıyor.



Türkiye, Suriye’den gelecek tehditlere yönelik nokta operasyonları için hazırlıklarını sürdürürken, terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’nin farklı bir iÅŸgal planı uygulamaya baÅŸladığı öğrenildi. ABD’nin lojistik, Rusya’nın da siyasi desteÄŸi ile Kuzey Suriye’de kantonlar ilan eden terör örgütünün, kontrolü altındaki bölgelerde Araplara ait toprakları bedelinin çok üzerinde tekliflerle ya da baskıyla satın almaya baÅŸladığı öğrenildi. Yerel kaynakların Karar’a verdiÄŸi bilgiye göre, Arap nüfusun gelecekte söz sahibi olmasını engellemeye çalışan PYD, bu yöntemi Fırat Kalkanı Harekatı ile temizlenen bölgeye sınır olan Menbiç ile Türkiye sınırındaki Resulayn, Kamışlı, Tel Abyad’ın da baÄŸlı olduÄŸu ülkenin en büyük kentlerinden Haseke’de uygulamaya baÅŸladı. KuruluÅŸ aÅŸamasında baskı ve yıldırma politikasıyla Filistinlilerin topraklarını satın alan Ä°srail’in uyguladığı taktiÄŸe baÅŸvuran PYD, bu süreçte bölgedeki Arapların çaresizlikliÄŸinden de yararlanıyor.
 
Bölgede uygulamaya konulan son iÅŸgal planını Karar’a anlatan Emekli Özel Harp Subayı ve Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah AÄŸar, Ä°srail benzeri iÅŸgal planının özellikle Menbiç’te yoÄŸun uygulandığını belirterek ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: “Menbiç aslında Arap nüfusun yaÅŸadığı bir bölge ve yerli halkın arazilerinin tapuları da var. PYD’liler, gelecekte bir stabilleÅŸme ve normalleÅŸme ihtimalini göz önüne alıyor. Bu söz konusu olursa, bölgedeki Arapların hak iddia etmesine engel olabilmek için özellikle stratejik noktalardan baÅŸlayarak toprak satın alıyorlar. Menbiç’ten sonra ülkenin neredeyse doÄŸusunu kaplayan Haseke’de de aynı durum var. Öyle ki, bölgedeki insanların zaafiyetleri, hassasiyetleri, fakirliÄŸi ve çaresizliÄŸini kullanıyorlar. Kimini daha fazla para ile kimini de baskı yoluyla korkutarak topraklarını satın alıyorlar. Tıpkı Ä°srail’in kuruluÅŸuna benzeyen bir uygulama ve yöntem deniyorlar.”
 
Toprak satın alınması için kullanılan fonun uyuÅŸturucu ticaretinden saÄŸlandığına da dikkat çeken AÄŸar “Bu bölgelerde birçok toprak sahibine, topraklarının deÄŸeri dolar olarak 10 bin dolar ise 3 katı olan 30 bin dolar ödüyorlar. PYD’nin kullandığı bu fon yani kaynak ise uyuÅŸturucudan geliyor. PKK, ÅŸu anda kıta Avrupa’sının uyuÅŸturucu ihtiyacının yüzde 80’ini karşılıyor. Yıllık cirosu ise 8 milyar avro” dedi.
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.